Το ιστορικό κτήριο των 300 χρόνων, που σήμερα στεγάζεται το boutique ξενοδοχείο Das Triest στη Βιέννη, αποτέλεσε κατά το παρελθόν βασική στάση ξεκούρασης για τους ταξιδιώτες και τα άλογα μεταξύ της διαδρομής Βιέννης-Τεργέστης! Πρωτολειτούργησε το 1995 και ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από την Τεργέστη, την πρώην πόλη της αυτοκρατορικής Αυστρίας στη βόρεια Ιταλία.

Οι παλιοί θολωτοί στάβλοι όπου άλλοτε ξεκουράζονταν τα άλογα της άμαξας που μετέφεραν την Μαρία Θηρεσία της Αυστρίας, σύζυγο του βασιλιά της Σαξωνίας Αντωνίου, σήμερα έχουν μετατραπεί σε υπέροχα σαλόνια, σουίτες και συνεδριακούς χώρους με υπερσύγχρονη τεχνολογία και την διακριτική αίσθηση του Das Triest.

Η εξωτερική, σκοτεινή πρόσοψη δεν προδιαθέτει σε καμία περίπτωση για την εσωτερική φωτεινότητα του ξενοδοχείου, καθώς ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι το άπλετο φως που διαχέεται στους άνετους χώρους του.

Το στυλ του ξενοδοχείου που βρίσκεται στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας σε μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές της, χαρακτηρίζεται για τον σύγχρονο σχεδιασμό και τα υψηλής ποιότητας υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία και διακόσμησή του. Στοιχεία αυτοκρατορικής κομψότητας συνυπάρχουν με λιτές και απέριττες γραμμές, δημιουργώντας εικόνες με έντονες αντιθέσεις και κυρίαρχη αρχιτεκτονική την γοητευτική αρτ νουβό του 19ου αιώνα.

Οι διακριτικές ναυτικές πινελιές, όπως τα παλιά κιγκλιδώματα και οι σημαίες πλοίων, γίνονται αντιληπτές σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, ως έμμεσος φόρος τιμής προς την Τεργέστη, το σημαντικότερο λιμάνι της αυτοκρατορίας των Αψβούργων.

Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες του boutique ξενοδοχείου έχουν τη δική τους ξεχωριστή αισθητική, προσφέροντας προσωποποιημένη διαμονή στους επισκέπτες τους. Η σύνδεση του ξενοδοχείου με την ιστορία γίνεται και εδώ εμφανής με επιλεγμένες φωτογραφίες της Βιέννης και της Τεργέστης να στολίζουν τους τοίχους τους.

Έπιπλα από διάσημους σχεδιαστές συνδυάζονται αρμονικά με εξαιρετικά έργα τέχνης και αξεσουάρ δίνοντας στους χώρους του Das Triest ξεχωριστή αίσθηση και φινέτσα. Σε συνδυασμό με την προσεγμένη σχεδίαση του φωτισμού και την ιδιαίτερη προσοχή ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια, η φιλόξενη ατμόσφαιρα είναι διάχυτη σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου.

Οι ταξιδιώτες στη Βιέννη που θέλουν να ταξιδέψουν στο χρόνο, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα σύγχρονες ανέσεις και υπηρεσίες, στο Das Triest θα βρούνε σίγουρα αυτό που αναζητάνε.

Τιμή: Από 184 ευρώ / δίκλινο