Στο Ναύπλιο, εκτός από την παραλία της Αρβανιτιάς που βρίσκεται σχεδόν μέσα στην πόλη, ντόπιοι κι επισκέπτες επιλέγουν συχνά για το μπάνιο τους την Καραθώνα, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω.

Μεγάλη, αμμώδης και με ρηχά νερά, η Καραθώνα αποτελεί δημοφιλή προορισμό. Η έκτασή της, που φτάνει περίπου τα τρία χιλιόμετρα, εξασφαλίζει πολλές δυνατότητες στους λουόμενους. Δηλαδή, ξαπλώστρες, ομπρέλες, εστιατόρια και καφέ για όσους το επιθυμούν, αλλά και κάποια πιο ήσυχα σημεία. Γενικά ωστόσο, θα πρέπει κανείς να είναι προετοιμασμένος για πολυκοσμία, καθώς είναι πολλοί εκείνοι που την επιλέγουν για μια βουτιά.

Φτάνοντας, εύκολα καταλαβαίνει ο επισκέπτης γιατί είναι η αγαπημένη παραλία της περιοχής, με τα φοινικόδεντρα, τους ευκάλυπτους, τα αρμυρίκια, το Ποντικονήσι στον ορίζοντά της αλλά και τον βράχο του Παλαμηδίου για θέα. Απέναντι, το βλέμμα μπορεί να φτάσει μέχρι τα παράλια της Κυνουρίας ενώ οι πιο δραστήριοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για να επιδοθούν σε θαλάσσια σπορ.