Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr σας παρουσίασε τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου, επιλέγοντας στο νο. 1 ένα κτήριο που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Ντουμπάι. Με αυτή την αφορμή, ξεκινούμε την αντίστροφη μέτρηση με τα 10 πιο φαντασμαγορικά και παράξενα κτήρια που θα κατασκευαστούν μέσα στο 2014!

Φανταστείτε τα!

No. 5. Ryugyong Hotel, Ryugyong, Νότια Κορέα

Τοποθεσία:
Ryugyong, Νότια Κορέα
Ημερομηνία: Αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014
Αρχιτέκτονας: Baikdoosan Architects & Engineers
Σκοπός: Ξενοδοχείο

Το ψηλότερο κτήριο της Βόρειας Κορέας δεσπόζει στον ορίζοντα της πόλης Ryugyong εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, όταν και ξεκίνησε η ανοικοδόμηση του.

Οι εργασίες κατασκευής του διακόπηκαν απότομα με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1992 και της οικονομικής κρίσης που ακολούθησε, αλλά ανέκαμψε το 2008 και αναμένεται να ολοκληρωθεί και να ανοίξει έστω και τμηματικά εντός του 2014.

Ο επιβλητικός ουρανοξύστης σε σχήμα πυραμίδας, είναι επίσης γνωστός και ως “κτίριο 105”, λόγω του αριθμού των ορόφων του.

Το 2012, το εξωτερικό του κτηρίου ολοκληρώθηκε και το ξενοδοχείο ύψους 330 μέτρων έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία για τα εγκαίνια.

Το κτίριο αποτελείται από τρεις πτέρυγες, που συγκλίνουν σε ένα κοινό σημείο για να σχηματίσουν μια πυραμίδα . Η κατασκευή ολοκληρώνεται από έναν κώνο πλάτους 40 μέτρων, αποτελούμενο από οκτώ ορόφους που προορίζονται για περιστρεφόμενο παρατηρητήριο.

Η δομή προοριζόταν αρχικά για να στεγάσει πέντε περιστρεφόμενες εστιατόρια και είτε 3.000 ή 7.665 δωμάτια, σύμφωνα με διάφορες πηγές.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…