Η ζαχαροπλαστική είναι τέχνη και ανά την Ευρώπη υπάρχουν πολλά καταστήματα που το αποδεικνύουν.
Ποια είναι όμως τα καλύτερα μέρη για να φάει συνοδέψει κανείς το αγαπημένο του ρόφημα με ένα γλυκό που θα του μείνει αξέχαστο σε έξι πολύ τουριστικές ευρωπαϊκές χώρες;
Eccles cake στο Λονδίνο
Αφήστε στην άκρη τις εκδοχές που κυκλοφορούν στα σουπερμάρκετ και βάλτε πλώρη για τον φούρνο St John Bakery όπου σερβίρονται με τυρί τύπου Lancashire.
Croissant Ispahan στο Παρίσι
Το να δοκιμάσει κανείς κρουασάν αν βρεθεί στο Παρίσι είναι σχεδόν αυτονόητο. Όσοι γνωρίζουν όμως προτιμούν την ποικιλία Ispahan που σερβίρονται στο Pierre Hermes.
Medovnik στην Πράγα
Στρώσεις μελιού ανάμεσα σε κάτι από σαντιγί και συμπυκνωμένο γάλα. Δοκιμάστε το στο κατάστημα Cukrarna Hajek ή στο Café Savoy.
Cannoli στην Ιταλία
Αν βαρεθήκατε να τρώτε παγωτά στην Ιταλία, δοκιμάστε τα φημισμένα cannoli, με γέμιση από τυρί ρικότα. Τα καλύτερα θα τα βρείτε στη Σικελία, στο ζαχαροπλαστείο Laboratorio Pasticceria Roberto στην Taormina.
Fächertorte στη Βιέννη
Οι τουρίστες σπεύδουν στο ξενοδοχείο Sacher να δοκιμάσουν τη φημισμένη Sachertorte και να απολαύσουν την απόλυτη αυστριακή εμπειρία. Μπορείτε ακόμη να τη βρείτε στο φούρνο Gerstner στην οδό Kärntner στην καρδιά της αυστριακής πρωτεύουσας.
Prinsesstårta στη Σουηδία
Το «γλυκό της πριγκίπισσας» όπως είναι το όνομά του, προέρχεται από την προτίμηση που έδειχναν στο συγκεκριμένο γλυκό τρεις πριγκίπισσες της Σουηδίας. Δοκιμάστε ένα κομμάτι Prinsesstårta στο Taxinge Slott Café στο Nykvarn, μία ώρα έξω από τη Στοκχόλμη.