Χτισμένη ανάμεσα στου ποταμούς Delaware και Schuylkill, μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Αμερικής, οφείλει το όνομά της στη λέξη «φίλος».

Η Φιλαδέλφεια είναι η μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία της Πενσυλβανίας και θεωρείται το μεγαλύτερο πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της κοιλάδας του Ντέλαγουερ.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Καμπάνα της Ελευθερίας που θεωρείται εθνικό κειμήλιο και στεγάζεται στο Liberty Bell Center. Η καμπάνα χτυπούσε κανονικά από τη Βουλή της Πολιτείας της Πενσυλβάνιας, μέχρι που ράγισε στις αρχές του 19ου αιώνα. «Κηρύξτε την ελευθερία σε όλη τη Γη προς όλους τους κατοίκους της», γράφει η επιγραφή στην καμπάνα, που από το 1830 μετατράπηκε σε σύμβολο ελευθερίας για τους σκλάβους.

Στο κτίριο Ιντιπέντενς Χολ υπογράφηκαν το Σύνταγμα και η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και η Φιλαδέλφεια διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό κτιρίων που σχετίζονται με την ίδρυση της χώρας.

Το μουσείο επιστημών του Ινστιτούτου τιμά τη ζωή και το έργο του Βενιαμίν Φραγκλίνου και το Philadelphia Museum of art διαθέτει μεταξύ άλλων, πίνακες του Πικάσο και του Νταλί.

Στην είσοδο του Μεγάρου της Ανεξαρτησίας βρίσκονται τα σκαλοπάτια όπου ο Ρόκι Μπαλμπόα έκανε την προπόνησή του, στην ομώνυμη ταινία. Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1753 και περιλαμβάνεται από το 1979 στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

filadelfeiamap

Φιλαδέλφεια/ Αμερική

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 13 ώρες και 35 λεπτά από την Αθήνα μέσω Ζυρίχης και 13 ώρες και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Φρανκφούρτης.

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΗΠΑ
Το άγαλμα του Ρόκι Μπαλμπόα στην είσοδο του Μεγάρου της Ανεξαρτησίας

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ