Η Αργαλαστή είναι από τα χωριά του Πηλίου που διατηρούν χαμηλό προφίλ, ενώ δεν «πολυακούγονται» συγκριτικά με τους υπόλοιπους και πιο δημοφιλείς προορισμούς στο βουνό των Κενταύρων.
Με μια ονειρική θέα τόσο στην απεραντοσύνη του Αιγαίου, όσο και στα νερά του Παγασητικού, αναδεικνύεται σε ιδανική επιλογή για αναζωογονητική απόδραση οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Ειδικά για τις εξορμήσεις του Σεπτεμβρίου, απευθύνεται σε όλους εκείνους που θέλουν να απολαύσουν τη θαλασσινή αύρα, συνδυαστικά με τον πιο καθαρό βουνίσιο αέρα του Πηλίου.
Ένα από τα λιγότερο δημοφιλή χωριά του Πηλίου, λοιπόν, η Αργαλαστή αποτελεί χάρμα οφθαλμών για τους επισκέπτες της, τόσο με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τις όμορφες εικόνες που του προσφέρει, όσο και για την εκπληκτική θέα στα νερά του Αιγαίου και τον Παγασητικό.
Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής αρχοντικά και προσεγμένα σπίτια με όμορφες αυλές, λιθόστρωτα σοκάκια και ιστορικά κτίρια και εκκλησίες, ακόμη και τοξωτά γεφύρια (πιο γνωστό όλων εκείνο με το όνομα Κατσιλοχώρι στην είσοδο του χωριού) συνθέτουν το φωτογραφικό κολάζ της Αργαλαστής.
Αργαλαστή: Τα σημαντικότερα σημεία του χωριού
Από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του χωριού -εκτός από την ονειρική θέα ειδικά την ώρα της ανατολής του ήλιου- το κτίριο του Παρθεναγωγείου στο οποίο δίδαξε ο Κώστας Βάρναλης. Χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα, ενώ από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κι έπειτα εγκαταλείφθηκε. Σήμερα, μετά από αναπαλαίωση το 2002, λειτουργεί ως κτίριο πολλαπλών χρήσεων, καθώς και ως χώρος εκδηλώσεων.
Ο ναός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, με το εντυπωσιακό νεοκλασικό καμπαναριό στην πλατεία του χωριού με τους χαρακτηριστικούς γεροπλάτανους αποτελεί σημείο αναφοράς για το χωριό, ο οποίος χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα. Από τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία του το καμπαναριό του 1913, πιστό αντίγραφο εκείνου της Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη, με τις δύο ρώσικες καμπάνες και το ελβετικό ρολόι.
Σε κοντινή απόσταση από την Αργαλαστή για εκδρομές με θαλασσινή αύρα βρίσκονται τα ψαροχώρια Χόρτο, Λεφόκαστρο–Νεοχώρι και Κάλαμος.