Η Γαλλία προστίθεται στη λίστα των χωρών που λαμβάνουν μέτρα κατά του Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη χώρα.

Διακόπτει από τα μεσάνυχτα όλες τις μετακινήσεις ατόμων, «περιλαμβανομένων όσων συνδέονται με μεταφορά εμπορευμάτων μέσω της χερσαίας, της αεροπορικής και της θαλάσσιας οδού, προερχομένων από το Ηνωμένο Βασίλειο», λόγω της ανίχνευσης νέου στελέχους του κορονοϊού, σύμφωνα με τα αναφερόμενα από τις βρετανικές αρχές.

«Μόνο η μετακίνηση μη συνοδευόμενων φορτίων θα είναι επιτρεπτή. Η απαγόρευση δεν αφορά μετακινήσεις ατόμων και φορτίων προς το Ηνωμένο Βασίλειο», διευκρινίστηκε από την γαλλική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η 48ωρη διακοπή θα χρησιμοποιηθεί ώστε να συμφωνηθεί σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους νέο καθεστώς διαγνωστικών ελέγχων πριν από το άνοιγμα των συνόρων με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Bild, αντίστοιχη κίνηση αναμένεται να κάνει και συνολικά η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Στην Ελλάδα ανακοινώθηκε επταήμερη καραντίνα, αρχής γενομένης από αύριο τις 6 το πρωί, στους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από το Ηνωμένο Βασίλειο, αντί για τριήμερη που ισχύει σήμερα.