Άλλες τρεις χώρες προστέθηκαν στη λίστα εκείνων που λαμβάνουν επείγοντα μέτρα μετά την καταγραφή μετάλλαξης του νέου κορονοϊού στη Βρετανία, διακόπτοντας την αεροπορική σύνδεση με τη χώρα αυτή.

Γερμανία, Ιρλανδία και Βουλγαρία ανέλαβαν δράση προκειμένου να προστατεύσουν τους πολίτες τους. Αντίστοιχο μέτρο αναμένεται να υιοθετήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Bild, συνολικά η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η Γερμανία δεν έχει ανιχνεύσει το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στην Βρετανία, όπως δήλωσε ο γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν στην γερμανική τηλεόραση ARD

«Η μετάλλαξη δεν έχει ανιχνευθεί στην Γερμανία», δήλωσε ο Γενς Σπαν προσθέτοντας ότι όλες οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο διακόπτονται από τα μεσάνυχτα. «Αλλά φυσικά λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ΄όψιν τις πληροφορίες από την Βρετανία» πρόσθεσε.

Η Βουλγαρία διακόπτει απο τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου την πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, για να αποτραπεί η είσοδος του νέου στελέχους του ιού.

Αρχικά, το βουλγαρικό υπουργείο Υγείας είχε αποφασίσει να επιβάλει καραντίνα 10 ημερών στα άτομα που προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά έπειτα από σύσκεψη αποφασίστηκε να διακοπούν οι πτήσεις, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης με το Ηνωμένο Βασίλειο για διάστημα «τουλάχιστον» 48 ωρών από τα μεσάνυχτα εξαιτίας της κυκλοφορίας του στελέχους του κορονοϊού που εντόπισαν οι βρετανικές αρχές και θεωρείται περισσότερο μεταδοτικό, ανακοίνωσε και η Ιρλανδία.

«Οι πτήσεις απαγορεύονται για τουλάχιστον 48 ώρες», ανακοίνωσε η ιρλανδική κυβέρνηση. Οι θαλάσσιες συνδέσεις παραμένουν σε λειτουργία.