Στο σταυροδρόμι δυο μεγάλων θαλάσσιων δρόμων της Μεσογείου, ανάμεσα στο Αιγαίο πέλαγος και τις ακτές της Μέσης Ανατολής, το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων μαγεύει τους επισκέπτες του με τις ομορφιές και τις αντιθέσεις του, προσφέροντας μεγάλη ποικιλία απολαύσεων. Σε ό,τι αφορά τη γεύση, εδώ και δεκαετίες ο πολυποίκιλος τουρισμός της Ρόδου έχει επιτρέψει την ανάπτυξη της διεθνούς κουζίνας στην εστιατορική σκηνή του νησιού. Τι γίνεται όμως με την αυθεντική ροδίτικη κουζίνα; Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς Τα τελευταία χρόνια, η τοπική γαστρονομία –που είχε σχεδόν εξαφανιστεί– επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο και εξελίσσεται σε δυνατό χαρτί του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νότιο Αιγαίο ανακηρύχτηκε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, γεγονός που συνδέεται με μια ολόκληρη σειρά δράσεων που ενισχύουν την εικόνα και τη φήμη του νησιού. Νέοι και ταλαντούχοι σεφ βάζουν ξανά στο τραπέζι τη μαγειρική παράδοση του νησιού προσεγγίζοντάς την με σύγχρονες γαστρονομικές αντιλήψεις. Όλο και περισσότερα εστιατόρια στρέφονται στα τοπικά προϊόντα και τις παραδοσιακές συνταγές, αναγνωρίζοντας ότι η αυθεντικότητα και η παράδοση μπορούν να χαρίσουν προστιθέμενη αξία σε ένα προορισμό. Πέρα από καθετί κλισέ που συναντάς σε ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό, η Ρόδος έχει να προσφέρει πραγματικές εμπειρίες σε ταξιδιώτες που θέλουν να ανακαλύψουν τη σπουδαία γαστρονομική παράδοση της.
Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία
Εστιατόρια που τιμούν τη ροδίτικη κουζίνα