Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν έναν από τους πιο ιδανικούς προορισμούς για το χειμώνα και μάλιστα σε μικρή απόσταση από την Αθήνα. Μέσα από μια μαγευτική διαδρομή στην Ορεινή Κορινθία θα φτάσετε στα Τρίκαλα και θα απολαύσετε μια φύση μοναδικής ομορφιάς και φιλόξενους κατοίκους. Απέχουν περίπου 140 χιλιόμετρα από την Αθήνα απ’ όπου κάποιος μπορεί να φτάσει το πολύ μόλις σε δύο ώρες νομίζοντας πως βρίσκεται στην Ελβετία!

Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούνται από τρεις συνοικίες, την Κάτω Συνοικία, Μεσαία Συνοικία και Ανω Συνοικία και αποτελεί το μεγαλύτερο χωριό στην ανατολική πλευρά της Ζήρειας. Διαθέτουν σπάνιας ομορφιάς φύση αλλά και σημαντικά αξιοθέατα τα οποία μπορεί να γνωρίσει ο επισκέπτης. Από τα πιο γνωστά είναι ο ναός του Αγ. Δημητρίου, του 1697, με τις εξπρεσιονιστικού τύπου τοιχογραφίες ενώ στα Μεσαία Τρίκαλα μπορεί κανείς να θαυμάσει της Μονή της Παναγίας, χτισμένη γύρω στο 1700. Μια βόλτα μάλιστα στη λίμνη Δόξα στο Φενεό Κορινθίας θα σας ενθουσιάσει και θα σας γεμίσει ενέργεια.

Πετρόκτιστα αρχοντικά ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή καθώς υπάρχουν πολλά κτίσματα και εκκλησίες του 16ου-18ου αιώνα. Και στις τρεις συνοικίες θα δει κανείς την παράδοση να κυριαρχεί ενώ το χειμώνα η φύση δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό ιδανικό για χαλάρωση από την καθημερινότητα των αστικών κέντρων. Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ υπάρχει το χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, σε υψόμετρο 1500 μ, ιδανικό για αρχάριους αλλά και για πιο έμπειρους. Διαθέτει επίσης snowmobile για όσους θέλουν να κάνουν στα εντυπωσιακά σημεία του οροπεδίου της Ζήρειας.

Το χιονισμένο τοπίο προσφέρεται ακόμη και γι’ αυτούς που θέλουν απλώς να απολαύσουν την θέα πίνοντας μια ζεστή σοκολάτα. Το σημείο προσφέρεται για όλους, παρέες, ζευγάρια αλλά και οικογένειες καθώς υπάρχουν δραστηριότητες και για μικρά παιδιά. Δεκάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα φτάνουν κάθε χρόνο στα Τρίκαλα Κορινθίας για να απολαύσουν την ομορφιά του χιονισμένου τοπίου, ενώ ειδικά οι κάτοικοι των Αθηνών λόγω της κοντινής απόστασης το προτιμούν για εξόρμηση το Σαββατοκύριακο.

Πλατάνια και καστανιές, τρεχούμενα νερά και παραδοσιακά σπίτια δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για μια εκδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει αναπτυχθεί πολύ και η ξενοδοχειακή υποδομή κάνοντας εύκολο για όλους τους επισκέπτες να βρουν αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Επιπλέον υπάρχουν πολλά ταβερνάκια για να γευτείτε παραδοσιακούς μεζέδες. Η Ρίζα, το Ρέθι, η Πελλήνη, και το Δενδρό είναι μόνο μερικά από τα χωριά που θα συναντήσετε στη διαδρομή σας και αξίζει να τα γνωρίσετε. Μην διστάσετε να ρωτήσετε τους ντόπιους για τα μικρά μυστικά της περιοχής που μπορείτε να δείτε από κοντά καθώς το φυσικό τοπίο είναι μοναδικό!

trikalakorinthiasw3 trikalakorinthiasw4 trikalakorinthiasw5 trikalakorinthiasw6 trikalakorinthiasw7 trikalakorinthiasw8