Το Ναύπλιο είναι μία από τις πιο ωραιότερες πόλεις της χώρας, το μέρος που πάντα θα επισκέπτεσαι και πάντα θα νιώθεις σαν να είναι η πρώτη σου φορά σε αυτό. Επίσης, αποτελεί σταθερά κλασική επιλογή για μια απόδραση το Σαββατοκύριακο από το κλεινόν άστυ.

Η αργολική πόλη είναι υπέροχη όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά το φθινόπωρο και ειδικά τον Σεπτέμβριο είναι ένα «τσακ» παραπάνω, γι’ αυτό και δε λέει να μην κάνετε μια απόδραση αυτή την περίοδο.

Ναύπλιο

Με μια ένδοξη και λαμπρή ιστορία, είναι σίγουρο πως το Ναύπλιο γοητεύει τους πάντες. Σήμα κατατεθέν του το Παλαμήδι, που είναι ορατό από οποιοδήποτε σημείο της πόλης, προσφέροντας εκπληκτική θέα.

Ναύπλιο

Το Μπούρτζι, το μικρό φρούριο, είναι το έτερο διάσημο αξιοθέατο το Ναυπλίου, ενώ σημεία αναφοράς αποτελούν και η πλατεία Συντάγματος, η ιστορική πλατεία της πόλης, όπου έκαναν τα σχέδιά τους οι οπλαρχηγοί της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ναύπλιο

Επίσης, αξίζει να δει κανείς το Βουλευτικό, ένα καλοδιατηρημένο τζαμί, όπου στεγάστηκε η πρώτη Βουλή της χώρας, το Παλιό Τζαμί, γνωστό σήμερα και ως Τριανόν, και την Ακροναυπλία -μεταξύ της οποίας και του Παλαμηδίου συναντάται και η παραλία Αρβανιτιάς– την ακρόπολη και το παλαιότερο από τα φρούρια της πόλης, που προσεγγίζεται μόνο από το βόρειο τμήμα της.

Ναύπλιο

Στα σοκάκια γύρω από την κεντρική πλατεία συγκεντρώνεται όλη η τουριστική δραστηριότητα της πόλης με cafes, ταβερνάκια και καταστήματα με παραδοσιακά και αναμνηστικά είδη, ενώ εδώ θα δείτε και την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου του 1831 δολοφονήθηκε ο πρώτος κυβερνήτης της ανεξάρτητης Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας. Μάλιστα, το σημάδι από τη σφαίρα που του αφαίρεσε τη ζωή είναι ακόμη ορατό.

Ναύπλιο

Οι πιο ρομαντικοί, ωστόσο, σίγουρα θα απολαύσουν τη βόλτα, τον καφέ ή το φαγητό σας στην παραλιακή περαντζάδα της πόλης, με το Μπούρτζι να λειτουργεί ως υπέροχο φόντο των στιγμών τους στην όμορφη πόλη του Ναυπλίου.