Αλήθεια, σας έχει περάσει ποτέ ως σκέψη πως υπάρχουν συγκεκριμένες μέρες που θεωρούνται καλές για να ταξιδέψετε με αεροπλάνο; Κι, όμως, υπάρχουν καλές και κακές μέρες για να κλείσουμε αεροπορικά εισιτήρια.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η USA Today. Και όπως αποκαλύπτει, η Τρίτη και η Τετάρτη είναι οι ιδανικές μέρες για να ταξιδέψετε με αεροπλάνο. Ο λόγος είναι απλός. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα περισσότερα επαγγελματικά ταξίδια κλείνονται είτε αρχές είτε τέλος της εβδομάδας, ενώ τα Σαββατοκύριακα έχουν πάντα κίνηση, καθώς πολλοί τα επιλέγουν για μια σύντομη απόδραση. Άρα αυτομάτως Δευτέρα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή είναι οι μέρες με την μεγαλύτερη κινητικότητα.

Όσο για την Πέμπτη; Παραμένει ένα μυστήριο, ανάλογα την περίοδο, μια μέρα με τα πάνω και τα κάτω της: καθώς ουκ ολίγοι «κολλάνε» την Παρασκευή ως άδεια δίπλα στο Σαββατοκύριακο.

Έτσι, οι Τρίτες και οι Τετάρτες είναι εκείνες οι μέρες της εβδομάδας που έχουν και τις πιο φθηνές τιμές και πάντα υπάρχουν θέσεις στα αεροπλάνα.