Είναι από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας κι ενώ νομίζεις πως έχεις ακούσει και διαβάσει σχεδόν τα πάντα για την Κεφαλονιά, πάντα θα υπάρχει κάτι που σε περιμένει για να το ανακαλύψεις. Και φεύγοντας από το νησί, να το κουβαλήσεις μαζί σου παρέα με τις υπόλοιπες αναμνήσεις.

Γιατί, οι διακοπές στην Κεφαλονιά, είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Όπως ξεχωριστό είναι και το ίδιο το νησί -το μεγαλύτερο του Ιονίου- το τυλιγμένο με μια κοσμοπολίτικη αύρα που θα συναρπάσει και τον… πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Εξωτικές παραλίες, γραφικοί ορμίσκοι, πολυτελή θέρετρα, κρυστάλλινα νερά και πράσινο παντού, συνθέτουν το παζλ του τόπου που λατρεύουν οι Έλληνες, αλλά και οι «γείτονες», οι Ιταλοί, πολύ πριν την ταινία «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι».

Κεφαλονιά

Η μεγάλη της έκταση επιτρέπει στον επισκέπτη να ζήσει πλούσιες εμπειρίες γεμάτες αντιθέσεις και εναλλαγές. Είναι επομένως ιδανική επιλογή για εκείνους που τους αρέσει και το βουνό και η θάλασσα και η ησυχία και η νυχτερινή ζωή και το πλούσιο πράσινο και οι άγονες βραχώδεις εκτάσεις και οι ατέλειωτες παραλίες και τα γραφικά χωριά. Και μέσα σε όλα αυτά, οι πρόσχαροι κάτοικοι του νησιού, γνωστοί για τα γλέντια τους, θα ανοίξουν την αγκαλιά τους και θα υποδεχτούν τους «ξένους» με κέφι και απίστευτες τοπικές νοστιμιές.

Το Αργοστόλι που δεν κοιμάται ποτέ

Το ταξίδι στην Κεφαλονιά είναι μια συλλογή εμπειριών, εικόνων, γεύσεων, ήχων και χρωμάτων. Και η πρώτη στάση στο νησί, είναι η πρωτεύουσά του, το Αργοστόλι. Το μέρος που δεν κοιμάται ποτέ, με τα πολλά καφέ, μπαρ και εστιατόρια που είναι συγκεντρωμένα γύρω από την κεντρική πλατεία. Χτισμένο κατά μήκος των δυτικών ακτών του ομώνυμου γραφικού όρμου, το Αργοστόλι ξεχωρίζει με τις ευρύχωρες πλατείες, τους πλακόστρωτους πεζόδρομους, τις επιβλητικές εκκλησίες και την υπέροχη παραδοσιακή αρχιτεκτονική του.

Κεφαλονιά

Μια βόλτα στο Φανάρι επιβάλλεται να είναι μέσα στο πρόγραμμά σας, πριν να καταλήξετε με την παρέα σε δύο από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού, τον Μακρύ και τον Πλατύ Γιαλό. Εκεί θα γίνετε μάρτυρες του παράξενου φαινομένου των καταβοθρών, όπου τα νερά της θάλασσας μπαίνουν σε «μυστηριώδεις» σχισμές και χάνονται κάτω από το λιμάνι.

Ο… Άσσος στο μανίκι της Κεφαλονιάς

Στο νησί βρίσκεται κι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Εξάλλου, οι εικόνες που μοιάζουν με καρτ ποστάλ, μιλάνε από μόνες τους. Ο λόγος για το χωριό Άσσος, οπότε καταλαβαίνεις πως η βόλτα σε αυτό επιβάλλεται.

Άσσος Κεφαλονιάς

Χτισμένη σε μια στενή λωρίδα γης, η Άσσος διατηρεί το παραδοσιακό της χρώμα με τα βενετσιάνικα αρχοντικά χτισμένα δίπλα σε πλατάνια, φοίνικες, λεύκες και μια μεγάλη γέρικη ελιά στην πλατεία Παρισίων.

Στο κοσμοπολίτικο Φισκάρδο

Οι βόλτες στο νησί δεν σταματούν εδώ. Επόμενη στάση, είναι το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο, αγαπημένος προορισμός ελλήνων και ξένων επισκεπτών και ειδικά των vip. Το χωριό διατηρεί τη διαχρονική κεφαλονίτικη γοητεία και οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο γεγονός ότι έμεινε ανεπηρέαστο από τον σεισμό του 1953.

Φισκάρδο

Και αυτό θα το διαπιστώσετε με μία βόλτα στα γραφικά στενά σοκάκια του που θα σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο! Στο Φισκάρδο, την πατρίδα του Νίκου Καββαδία βρίσκεται και το σπίτι της οικογένειάς του, στο οποίο ο ποιητής της θάλασσας περνούσε τα καλοκαίρια της παιδικής του ηλικίας. 

Βαρκαρόλα στο Ληξούρι και ηλιοβασίλεμα στο Ενετικό Κάστρο

Τον Αύγουστο στο Ληξούρι πραγματοποιείται η Βαρκαρόλα, ένα μοναδικό μουσικό δρώμενο που έχει τις ρίζες του στα χρόνια της Ενετοκρατίας. Σε μια γιορτή που σε ταξιδεύει στη Βενετία, τραγουδιστές με όργανα μέσα σε βάρκες, ερμηνεύουν συνήθως κλασική μουσική και φυσικά παραδοσιακές επτανησιακές καντάδες, ενώ κανταδόροι κυκλοφορούν στα σοκάκια και αφιερώνουν τραγούδια κάτω από τα μπαλκόνια.

Κεφαλονιά

Και για τις ρομαντικές ψυχές, προτείνουμε μια στάση στο Ενετικό Κάστρο του 16ου αιώνα, ένα από τα πιο σημαντικά και όμορφα αξιοθέατα της Κεφαλονιάς, απ’ όπου θα απολαύσετε το πιο μαγικό ηλιοβασίλεμα.

Σαν τις παραλίες της Κεφαλονιάς… δεν έχει!

Όσο για τις παραλίες; Όλα όσα έχεις ονειρευτεί και ευχηθεί, θα τα βρεις στις παραλίες του νησιού. Κρυστάλλινα, καθάρια, γαλαζοπράσινα νερά, αμμώδεις ακτές ή με βότσαλα και πράσινο παντού. Παραλίες μεγάλες ή μικρότερες. Άλλες οργανωμένες και πολυσύχναστες κι άλλες απομονωμένες κι ερημικές, με τη μελωδία των τζιτζικιών και τον παφλασμό του κύματος να είναι οι ήχοι που ακούγονται σε αυτές.

Μύρτος Κεφαλονιάς

Όποιο σκηνικό και αν προτιμάς, στην Κεφαλονιά θα το βρεις, αφού διαθέτει άφθονες επιλογές για όλα τα γούστα. Απολαύστε, λοιπόν, με την παρέα τη θέα από τα πανύψηλα βράχια και τη λευκή άμμο του Μύρτου, τη Σκάλα με την απέραντη αμμουδιά της αλλά και την παράξενη Ξι με την κόκκινη ψιλή άμμο και τα πράσινα διάφανα νερά.

Αγαπημένη παραλία αποτελούν και οι Πετανοί με την άμμο να ανακατεύεται με πολύ ψιλό βοτσαλάκι. Ο Πόρος, από την άλλη, μοιάζει με βουνό που υποκλίνεται στη θάλασσα, ενώ ο κοσμοπολίτικος Μακρύς Γιαλός είναι ιδανικός για όσους θέλουν να διασκεδάσουν στα beach bars.

Το σπήλαιο της Μελισσάνης και ο μύθος ενός ανεκπλήρωτου έρωτα

Για τους πιο περιπετειώδεις, αλλά και ρομαντικούς τύπους, επιβάλλεται μια εκδρομή στο σπήλαιο της Μελισσάνης. Το μέρος που από τα μυθικά χρόνια, κρύβει τη συγκινητική ιστορία ενός ανεκπλήρωτου έρωτα. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο τραγοπόδαρος θεός Πάνας έβαλε σε εφαρμογή τα κόλπα του κι έκανε την πανέμορφη νύφη Μελισσάνθη να τον ερωτευτεί παράφορα.

Σπήλαιο Μελισσάνη

Όμως, ο θεός στη συνέχεια δεν την ήθελε και εκείνη απεγνωσμένη από την απόρριψη, βούτηξε στα νερά τη λίμνης και πνίγηκε. Έκτοτε, το σπήλαιο πήρε το όνομά της και με την πάροδο των χρόνων το «θ» έφυγε και οι περισσότεροι πλέον το αποκαλούν το σπήλαιο της Μελισσάνης.

Τι άλλο θα απολαύσεις στην Κεφαλονιά

Ωστόσο, το νησί είναι ιδανική επιλογή και για τους λάτρεις του βουνού και φυσικά, αναφερόμαστε στον περήφανο Αίνο που από το 1962 αποτελεί και εθνικό δρυμό, αφού διαθέτει πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Μια πεζοπορία είναι αρκετή για να σας αποκαλύψει τα υπέροχα «μυστικά» του.

Κεφαλονιά

Και για τους foodies, η Κεφαλονιά είναι γεμάτη απολαύσεις. Δοκίμασε την λαχταριστή παραδοσιακή κρεατόπιτα και τα εξαιρετικά πιάτα με θαλασσινά. Συνόδευσέ τα με ντόπιο κρασί και κλείσε το γεύμα με μάντολα και μαντολάτο.

Πώς θα ταξιδέψεις άνετα, ευχάριστα και με ασφάλεια στην Κεφαλονιά

Τα καλύτερα νέα τα κρατάμε για το τέλος. Πλέον, η Κεφαλονιά είναι πιο εύκολα και γρήγορα προσβάσιμη από ποτέ, αφού διαθέτει ένα πλήρως ανακαινισμένο αεροδρόμιο. Με 12 σημεία check in, τέσσερα σημεία ελέγχου και σύγχρονο σύστημα ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών, το αεροδρόμιο «Άννα Πολλάτου» είναι πάντα έτοιμο να σας καλωσορίσει στο πανέμορφο νησί.

Aεροδρόμιο Κεφαλονιάς

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες

Ήξερες ότι

  • Η Fraport Greece αύξησε τον αριθμό των απευθείας συνδέσεων, αυξάνοντας έτσι και το μερίδιο αγοράς της διεθνούς κίνησης σε σχέση με τη συνολική κίνηση, από 86% το 2016 σε 87% το 2023
  • Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Γερμανία, και η Αυστρία είναι οι πέντε πρώτες χώρες εξωτερικού σε κατάταξη από τις οποίες προέρχονται οι επιβάτες
  • Το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς συνεργάστηκε με 32 αεροπορικές εταιρείες από 17 χώρες
  • Εξυπηρέτησε 47 συνδέσεις μεταξύ των χωρών
  • Το 2017 επισκέφθηκαν το νησί 629.671 επιβάτες ενώ το 2023 ο αριθμός τους έφτασε σε 860.533 επιβάτες

Όσο για το καλοκαίρι 2024;

  • Προστέθηκαν 3 νέοι προορισμοί (Tel-Aviv, Nice, Bari)
  • Προστέθηκαν 4 νέες αεροπορικές εταιρείες (Discover Airlines, EL AL, Sky Alps, Luxwing)

Επιπλέον…

Το πρώτο εξάμηνο του 2024 επισκέφθηκαν το νησί 258.686 επιβάτες σε σύνολο 2.487 πτήσεων με αύξηση 3% και 0,2% αντίστοιχα σε σχέση με το 2023

Aεροδρόμιο Κεφαλονιάς

Κάνε πιο ευχάριστη την αναμονή σου για την πτήση

Όσο θα βρίσκεσαι στο αεροδρόμιο και θα περιμένεις την πτήση σου, αφήνεις το κινητό στην άκρη (σε διακοπές βρίσκεσαι, διακόπτεις απ΄όλα, έτσι δεν είναι;) και απολαμβάνεις τη βόλτα σου στα καταστήματα που υπάρχουν σε αυτό. Μπορείς να αγοράσεις σουβενίρ για τους φίλους σου, αλλά και να απολαύσεις τον καφέ σου ή το φαγητό. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν επιλογές για να περάσει ευχάριστα η ώρα, χωρίς να το καταλάβεις

Καταστήματα για φαγητό και καφέ στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς:

  • Grecale
  • Ontime Coffee & More
  • SIR BARLEY
  • The Bakeair

Καταστήματα για αγορές στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς:

  • Hellenic Duty Free Shops
  • ALMYRA SELECTIONS by Air
  • EFL Kiosk
  • Vodafone

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ εδώ