Κατά τη διάρκεια ενός αεροπορικού ταξιδιού, οι περισσότεροι παραγγέλνουν ένα ποτό για να χαλαρώσουν. Άλλοι προτιμούν ένα αναψυκτικό και άλλοι μένουν στο νερό. Ωστόσο, υπάρχει ένα ποτό, που εδώ στην Ελλάδα περνάει εντελώς αδιάφορο, όμως, θεωρείται πως είναι η πιο ιδανική επιλογή στα 36.000 πόδια. Και αυτό είναι η τζιτζιμπίρα. Δεν την ξέρετε καν, ε;

Τι είναι η τζιτζιμπίρα

Στο εξωτερικό είναι γνωστό ως ginger ale, και πρόκειται για ένα αναψυκτικό, αρωματισμένο με ginger. Έκανε την εμφάνισή του πρώτα στην Ιρλανδία τη δεκαετία του 1840 για να γίνει διάσημο αργότερα στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Ο John J. McLaughlin από το Enniskillen του Οντάριο, δημιούργησε το 1904 το Canada Dry, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands dry ginger ale μέχρι σήμερα. Τη δεκαετία του 1920, το ρόφημα έγινε ανάρπαστο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Γιατί θεωρείται ιδανικό για τις πτήσεις

Όπως διαβάζουμε στο travelandleisure.com, έχει αποδειχθεί επιστημονικά, ότι οι γευστικές μας αισθήσεις λειτουργούν λίγο διαφορετικά όταν ταξιδεύουμε. Αυτό συμβαίνει διότι ο αέρας που κυκλοφορεί στο αεροσκάφος είναι πολύ ξηρός και η πίεση της καμπίνας μπορεί να αλλάξει λίγο τη γευστική μας αίσθηση και την όσφρηση, καθιστώντας ορισμένες τροφές και ποτά να φαίνονται λίγο διαφορετικά απ’ όταν είμαστε στο έδαφος.

Και όπως εξηγεί η διατροφολόγος Lauren Grosskopf, λόγω αυτού, οι γλυκές και οι αλμυρές γεύσεις επηρεάζονται περισσότερο. Όσον αφορά στη τζιτζιμπίρα, η γεύση της φαίνεται να αλλάζει και δεν είναι πια τόσο γλυκιά. Αυτό που την καθιστά ιδανική, είναι το ίδιο το τζίντζερ, που έχει και θεραπευτικές ιδιότητες. Το τζίντζερ χρησιμοποιείται πολύ συχνά για τη ναυτία και τη δυσπεψία, αλλά και ως αντιφλεγμονώδες. Άρα, η επιλογή του, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε ενοχλήσεις στο στομάχι, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.