Σαρακήνικο, Παπάφραγκας, Κλέφτικο είναι από τις πιο ξακουστές παραλίες της Μήλου που αν βρεθεί κάποιος στο νησί, δεν γίνεται να μην επισκεφτεί. Ωστόσο, η Μήλος που φημίζεται για την άγρια ομορφιά της και τις εντυπωσιακές της παραλίες, θα σας μαγέψει με τις απίστευτες προτάσεις της για βουτιές που θα σας μείνουν αξέχαστες. Μάλιστα, σε κάποιες από τις παραλίες φτάνεις με καραβάκι, ενώ το τοπίο «κόβει» την ανάσα.

Φυριπλάκα

Μήλος

Βρίσκεται στην νότια ακτή της Μήλου, μόλις 11 χλμ μακριά από τον Αδάμαντα. Πρόκειται για μία αρκετά μεγάλη παραλία με ρηχά, γαλαζοπράσινα νερά, που κόβεται στη μέση από έναν βράχο, ενώ το σκηνικό είναι καθηλωτικό, με τα θεόρατα ηφαιστειογενή πολύχρωμα βράχια. Το πρώτο κομμάτι της
Φυριπλάκας μαζεύει τον πολύ κόσμο, καθώς είναι οργανωμένο, όμως, υπάρχουν και δύο πιο μοναχικές παραλίες (που αποτελούν συνέχεια της πρώτης) για όσους θέλουν να χαλαρώσουν μακριά από την πολυκοσμία.

Φυροπόταμος

Μήλος

Αν θέλετε να απολαύσετε τις βουτιές σας σε ένα μέρος που θυμίζει κάτι από… χωριό ή από το παρελθόν, τότε, ο Φυροπόταμος είναι η παραλία στη Μήλο που πρέπει να επισκεφτείτε. Με φόντο τα πολύχρωμα σύρματα (σπίτια που φυλούσαν οι ψαράδες τα καΐκια το χειμώνα), η παραλία αυτή μοιάζει να έχει μείνει ξεχασμένη στον χρόνο. Στα γαλαζοπράσινα νερά θα απολαύσετε τις βουτιές σας, ενώ εδώ θα βγάλετε και τις πιο καλλιτεχνικές, ινσταγκραμικές φωτογραφίες.

Γέροντας

Μήλος

Θα μπορούσε να πει κανείς πως πρόκειται για έναν «κρυμμένο» θησαυρό της Μήλου. Και σίγουρα πως πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού. Ο λόγος για τον Γέροντα με τον αψιδωτό βράχο ανάμεσα στο νερό και τη στεριά να ξεχωρίζει από τις άλλες παραλίες. Στην ουσία πρόκειται για ένα πανέμορφο κολπίσκο που περιβάλλεται από πανύψηλα λευκά βράχια, ενώ ο συνδυασμός με τη σκούρα άμμο, δημιουργεί ένα θεαματικό σκηνικό.

Τριάδες

Μήλος

Όπως λέει και το όνομά της, στην πραγματικότητα πρόκειται για τρεις διαφορετικές παραλίες που χωρίζονται από βράχους. Η παραλία Τριάδες, που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Μήλου, ξεχωρίζει για το άγριο σκηνικό της, τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά της, αλλά και τη χρυσαφένια αμμουδιά της. Δεν είναι οργανωμένη παραλία, οπότε αν την επισκεφτείτε, θα πρέπει να είστε εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα. Μπορείτε να φτάσετε οδικώς ή με καραβάκι.

Τσιγκράδο

Μήλος

Πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς κι εντυπωσιακές παραλίες της Μύλου, την οποία για να προσεγγίσεις, θα χρειαστεί να περάσεις μια μικρή περιπέτεια. Το Τσιγκράδο απέχει περίπου 11 χιλιόμετρα από τον Αδάμαντα, το λιμάνι της Μήλου και είναι καλά «κρυμμένη» από τα θεόρατα βράχια. Στην ουσία πρόκειται για ένα λιλιπούτειο όρμο με λευκή αμμουδιά, κρυστάλλινα νερά και μικρές σπηλιές. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για ένα συγκλονιστικό μέρος, στο οποίο για να φτάσετε μέχρι την παραλία, θα πρέπει να πιαστείτε από το καραβόσκοινο που είναι δεμένο πάνω σε ένα τσιμεντόλιθο. Ακριβώς από κάτω υπάρχει μια σκάλα που οδηγεί σε ένα στενό, και αφού το διασχίσετε, θα συναντήσετε ακόμη μια σκάλα, που οδηγεί στην παραλία. Από την άλλη, μπορείτε να φτάσετε μέχρι το Τσιγκράδο με καταμαράν. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα μέρος που σίγουρα αξίζει να το επισκεφτείτε.