Η Μήλος φημίζεται για τις ιδιαίτερες παραλίες της, οι οποίες ξεχωρίζουν για την άγρια, σχεδόν απόκοσμη ομορφιά τους. Και το κολύμπι σε αυτές, είναι από τις ωραιότερες εμπειρίες.

Μία από αυτές, είναι και η παραλία με τις τρεις σπηλιές του Παπάφραγκα, δίπλα στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Φιλακωτής στη βόρεια πλευρά της Μήλου. Και μοιάζει με σεληνιακό τοπίο, με τους πελώριους, επιβλητικούς βράχους και τα γαλαζοπράσινα νερά. Το όνομα Παπάφραγκα λέγεται πως το πήρε από τον τελευταίο φράγκο παπά του νησιού, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποιούσε τον όρμο για να προφυλάσσει τη βάρκα του, καταλήγοντας τελικά να συνδέσει άρρηκτα την παρουσία του με το μέρος.

Εδώ, στην ουσία έχει δημιουργηθεί ένας κολπίσκος με στενές γλώσσες στεριάς και διάφορα ανοίγματα στους απότομους βράχους, με κυρίαρχες τις δύο μεγάλες σπηλιές πάνω ακριβώς στην ακτή. Υπάρχει και μια τρίτη, που μοιάζει με πισίνα και προσεγγίζεται μόνο κολυμπώντας. Τα νερά είναι βαθιά, με εκπληκτικά τιρκουάζ χρώματα, δημιουργώντας ένα πραγματικά ειδυλλιακό τοπίο.

Αν την επισκεφτείτε, θα πρέπει να γνωρίζετε προηγουμένως πως δεν είναι οργανωμένη, οπότε θα πρέπει να φέρετε μαζί σας τον απαραίτητο εξοπλισμό. Επίσης, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτική στην κατάβαση που γίνεται από ένα σκαλιστό και στενό «μονοπάτι» πάνω στα βράχια. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αν βρεθείτε στη Μήλο, δε λέει να μην επισκεφτείτε τις σπηλιές του Παπάφραγκα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Σπηλιά Παπάφραγκα Μήλος
Σπηλιά Παπάφραγκα Μήλος
Σπηλιά Παπάφραγκα Μήλος
Σπηλιά Παπάφραγκα Μήλος
Σπηλιά Παπάφραγκα Μήλος