Η Κρήτη φημίζεται για τις πολλές εντυπωσιακές παραλίες της που φιγουράρουν συχνά σε λίστες με τις καλύτερες στην Ευρώπη. Άλλες δημοφιλείς και άλλες λιγότερο γνωστές, άλλες μεγάλες και άλλες μικρότερες και άλλες απλά συναρπαστικές, είναι σίγουρο ότι δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους επισκέπτες.

Μία από αυτές τις παραλίες, συναντάται σε απόσταση 52 χλμ. περίπου από το Ρέθυμνο, στο νότιο τμήμα του νομού και δεν είναι άλλη από την Τριόπετρα, που εντυπωσιάζει με τους φυσικούς σχηματισμούς των βράχων.

Τριόπετρα Ρέθυμνο

Τρεις χαρακτηριστικοί, εντυπωσιακοί βράχοι που μοιάζουν να αναδύονται από τα νερά του Λιβυκού πελάγους, έχουν δώσει το όνομά τους στην παραλία. Εντυπωσιακή και η σπηλιά σε σχήμα Δ που σχηματίζεται δίπλα από αυτούς.

Τριόπετρα Ρέθυμνο

Η Μεγάλη και η Μικρή Τριόπετρα, δυτικά και ανατολικά των βράχων, προσφέρουν στιγμές απόλυτης χαλάρωσης για όσους θέλουν να απολαύσουν τα μακροβούτια τους μακριά από πολυπληθείς και πολυσύχναστες ακρογιαλιές του νομού.

Τριόπετρα Ρέθυμνο

Η Μεγάλη παραλία της Τριόπετρας, γνωστή και ως «στου Χατζή», απλώνεται σε μια έκταση δύο χιλιομέτρων και διακρίνεται για τα βαθιά νερά και τη χοντρή αμμουδιά της.

Τριόπετρα Ρέθυμνο

Η μικρή παραλία, την οποία οι ντόπιοι αποκαλούν και «στου Κουμάντω», σχηματίζεται μέσα σε έναν κλειστό κόλπο με αμμουδιά και αρκετούς βράχους.