Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και σίγουρα από τα ωραιότερα νησιά, ενώ διαθέτει όλο το πακέτο για να είναι ο καλοκαιρινός προορισμός για τις διακοπές σας. Κι ένας από τους λόγους για να επιλέξεις τη Νάξο, είναι και οι ατελείωτες παραλίες της.

Ανάμεσά τους και η Πλάκα, που όπως λέει και το όνομά της, μόλις βρεθείτε σε αυτήν, θα πάθετε… πλάκα! Πρόκειται για μία από τις πιο περιζήτητες παραλίες του νησιού και αποτελεί φυσική συνέχεια των ακτών της Αγίας Άννας και του Αγίου Προκοπίου στο δυτικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση περίπου 10 χλμ. από τη Χώρα της Νάξου.

Ιδιαιτέρως δημοφιλής επιλογή για τους επισκέπτες του νησιού, η παραλία εντοπίζεται σε έναν ανοιχτό όρμο και προσφέρει άπλετη θεά στην Πάρο και τα Γλαρονήσια. Αξίζει να αναφερθεί, δε, ότι κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ΄70 αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους χίπις στο νησί.

Το μήκος της χρυσής αμμουδιάς αγγίζει τα 4 χλμ., ενώ από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της είναι το γεγονός ότι στο πίσω μέρος της ακτής σχηματίζονται εντυπωσιακοί αμμόλοφοι. Τα γαλαζοπράνισνα νερά της Πλάκας, δημιουργούν την εντύπωση ότι κολυμπάς σε πισίνα.

Αν και η παραλία είναι οργανωμένη, υπάρχουν σημεία όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τις βουτιές του χωρίς πολύ κόσμο. Αν βρεθείτε στην Πλάκα, μη φύγετε πριν δείτε το ονειρικό ηλιοβασίλεμα.

Δείτε τις φωτογραφίες

Πλάκα Νάξος
Πλάκα Νάξος
Πλάκα Νάξος
Πλάκα Νάξος
Πλάκα Νάξος