Στην Ισλανδία θα συναντήσετε πολλές παραλίες, ανατριχιαστικά απόκοσμες που δεν γίνεται να μην σας εντυπωσιάσουν. Μάλιστα, οι περισσότερες ακτές της χώρας καλύπτονται από μαύρη άμμο, αποτέλεσμα των ηφαιστειακών εκρήξεων, δημιουργώντας αυτό το απόκοσμο τοπίο.

Μία από αυτές τις μαύρες παραλίες της Ισλανδίας, είναι και η Sólheimasandur, η οποία συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες, τόσο για το απόκοσμο τοπίο που την περιβάλλει, όσο και για το κουφάρι ενός αεροπλάνου που δεσπόζει στο μέρος. Εξάλλου, η παραλία έγινε γνωστή στον περισσότερο κόσμο, μετά τη συντριβή του στρατιωτικού αεροπλάνου, US Navy Douglas C-117D το 1973, με τα συντρίμμια του να έχουν παραμείνει άθικτα ως και σήμερα.

Το αεροπλάνο κατέπεσε στην παραλία, όταν κατά την πτήση, τελείωσαν τα καύσιμα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί το πλήρωμα. Το αεροπλάνο παραμένει στην Sólheimasandur μέχρι και σήμερα, δίνοντας με την παρουσία του μία επιπλέον απόκοσμη πινελιά στο τοπίο, ενώ αποτελεί ατραξιόν, καθώς οι επισκέπτες καταφτάνουν για να ποζάρουν δίπλα σε αυτό.

Η παραλία καλύπτεται από μαύρη άμμο και πέτρες και βρίσκεται δίπλα στο Katla, ένα ενεργό ηφαίστειο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Solheimasandur
Solheimasandur