Συχνά επισκιασμένη από τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη, η Βαλένθια έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της σε επίπεδο ιστορίας, γαστρονομίας και αναψυχής. Αναμφισβήτητα περισσότερο γνωστή ως η γενέτειρα της παέγια και ως έδρα ενός εντυπωσιακού πολιτιστικού κέντρου, αυτό το λιμάνι με τους φοίνικες στη νοτιοανατολική ακτή της Ισπανίας είναι ένας από εκείνους τους σπάνιους προορισμούς που γιορτάζει το παλιό και το νέο εξίσου.

Διαθέτει πληθώρα ενδιαφερόντων μουσείων και εμβληματικών ορόσημων, ενώ η πόλη σφύζει από δημιουργική ενέργεια και ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Design το 2022. Και, φυσικά, η φουτουριστική Ciudad de las Artes y las Ciencias συγκαταλέγεται στα πιο όμορφα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στην Ισπανία.

Βαλένθια Ισπανία

Η τοπική κουζίνα και η διαθεσιμότητα φρέσκων υλικών είναι εξαιρετική. Με μια τεράστια κεντρική αγορά και πολλά εξαιρετικά εστιατόρια σε όλη την πόλη, σίγουρα δεν θα πεινάσετε. Και επειδή η Βαλένθια απολαμβάνει 300 ημέρες ηλιοφάνειας ετησίως και διαθέτει τόσο υπέροχα πάρκα όσο και παραλίες, είναι, επίσης, ιδανική για τους ταξιδιώτες που τους αρέσει να περνούν το χρόνο τους σε εξωτερικούς χώρους.

Είτε σχεδιάζετε μια απόδραση το Σαββατοκύριακο είτε ένα μεγαλύτερο ταξίδι στην εύστοχα αποκαλούμενη «Πόλη της Χαράς», δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να οργανώσετε τέλεια το ταξίδι σας στη Βαλένθια.

Καλύτερες εποχές για να επισκεφθείτε τη Βαλένθια

Βαλένθια Ισπανία

Η Βαλένθια είναι μια φανταστική πόλη που μπορείτε να επισκεφθείτε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Σίγουρα, ο τέλειος καλοκαιρινός καιρός φέρνει περισσότερους παραθεριστές τους θερμούς μήνες, αλλά ο θησαυρός των πολιτιστικών αξιοθέατων, το νόστιμο φαγητό και το ήπιο κλίμα στηρίζουν τον τουρισμό όλο το χρόνο.

Τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βαλένθια

Βαλένθια Ισπανία

Η Βαλένθια ξεχειλίζει από ιστορικά αξιοθέατα. Ευτυχώς, η πρόσβαση σε αυτά είναι εξαιρετικά εύκολη με τα πόδια, γεγονός που καθιστά εύκολο να επισκεφθείτε πολλά από τα σημεία που πρέπει να δείτε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Ξεκινήστε τη γνωριμία σας με την ισπανική πόλη με μια βόλτα στη μεσαιωνική παλιά πόλη, ένα σύμπλεγμα από πλακόστρωτα δρομάκια με καφετέριες, εμπορικά καταστήματα και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική. Το La Lonja de la Seda (το Ανταλλακτήριο Μεταξιού), ο καθεδρικός ναός της Βαλένθια και το Mercado Central είναι μερικά από τα πιο εμβληματικά κτίρια της περιοχής. Οι ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για το παρελθόν θα πρέπει επίσης να επισκεφθούν τα San Nicolás de Bari y San Pedro Mártir, Plaza de la Virgen και Torres de Quart.

Βαλένθια Ισπανία

Η Ciudad de las Artes y las Ciencias, σύμφωνα με το Travel & Leisure, έχει ανακηρυχθεί ως ένας από τους 12 Θησαυρούς της Ισπανίας και βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των σύγχρονων αξιοθέατων που πρέπει να επισκεφθείτε. Σχεδιασμένο από τον τοπικό αρχιτέκτονα Santiago Calatrava, το εντυπωσιακό συγκρότημα διαθέτει όπερα σε σχήμα πλοίου, θολωτό θέατρο IMAX, διαδραστικό μουσείο επιστημών, υπαίθρια γκαλερί τέχνης και το μεγαλύτερο ενυδρείο στην Ευρώπη

Οι υπέροχοι Κήποι Turia -ένα μεγάλο πάρκο στις πρώην όχθες του ποταμού- διαθέτει κήπους, σιντριβάνια, γέφυρες, παιδικές χαρές και πεζόδρομους πολλαπλών χρήσεων. Είναι, επίσης, μια σύντομη διαδρομή με το αυτοκίνητο ή το λεωφορείο μέχρι την Playa de la Malvarrosa. Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες γεμίζουν την αμμώδη παραλία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τέλος, το Bioparc Valencia αναπαριστά διαφορετικά φυσικά ενδιαιτήματα, έτσι ώστε οι επισκέπτες του πάρκου να μπορούν να παρακολουθήσουν πώς θα ήταν να βλέπουν ζώα στη φύση σε σχέση με ένα κανονικό περιβάλλον ζωολογικού κήπου.

Μια από τις μεγαλύτερες αγορές στην Ευρώπη

Βαλένθια Ισπανία

Μια από τις μεγαλύτερες αγορές στην Ευρώπη και ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της art nouveau, η Mercado Central είναι ένας εκτεταμένος, περίτεχνος χώρος που είναι γεμάτος με πωλητές που πουλάνε από πουλερικά, ψάρια, κρέας, σαλιγκάρια, μέχρι βότανα, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο και αρτοσκευάσματα. Είναι ένα εξαιρετικό σημείο για να δοκιμάσετε τοπικά προϊόντα και τοπικές σπεσιαλιτέ.