Για να βρεθείτε στον πιο ηλιόλουστο προορισμό στην Ευρώπη, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε εισιτήρια για Ισπανία. Και πιο συγκεκριμένα για την πόλη Μάλαγα.

Η Μάλαγα βρίσκεται κατά μήκος της Κόστα ντελ Σολ στην Ισπανία και αποτελεί εδώ και καιρό έναν αγαπημένο ευρωπαϊκό προορισμό για όσους ευελπιστούν να απολαύσουν μερικές ημέρες πραγματικής ηλιοφάνειας. Μάλιστα, έχει χαρακτηριστεί ως το πιο ηλιόλουστο σημείο σε ολόκληρη την ήπειρο, καθώς μετρά περισσότερες από 3.000 ώρες ήλιου το χρόνο.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το 2009 έως το 2024 από το World Weather Online, η διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης ενοικιάσεων Holidu κατέταξε τους πιο ηλιόλουστους προορισμούς, τοποθετώντας τη Μάλαγα στην πρώτη θέση χάρη στις 280,2 ώρες ηλιοφάνειας κατά μέσο όρο ανά μήνα, που μεταφράζεται σε περισσότερες από 3.000 ώρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Και, όπως ανέφερε επιπλέον το Universidad de Málaga, η πόλη βιώνει μόλις 50 ημέρες το χρόνο με βροχοπτώσεις.

Μάλαγα, Ισπανία

Ακόμη και το χειμώνα, σύμφωνα με το Travel & Leisure, η Μάλαγα υπόσχεται να είναι ευχάριστη. Το πανεπιστήμιο σημειώνει: «Η Μάλαγα βιώνει έναν από τους θερμότερους χειμώνες στην Ευρώπη», με τη μέση ημερήσια χειμερινή θερμοκρασία μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου να κυμαίνεται μεταξύ 17 και 18 βαθμών. Και δεν είναι μόνο αυτό. «Λόγω της γειτνίασής της με τη Μεσόγειο Θάλασσα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι θερμοκρασίες είναι ηπιότερες».

Η Αθήνα στην κορυφαία δεκάδα των προορισμών με τις περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας

Ακροπολή

Αν αυτός ο ήλιος δεν σας φαίνεται αρκετός, δύο ακόμη ισπανικές πόλεις βρίσκονται στην κορυφή της λίστας του Holidu. Αυτές περιλαμβάνουν το Αλικάντε, μια πόλη– λιμάνι λίγες ώρες οδήγησης βόρεια κατά μήκος της ακτής, στη δεύτερη θέση με 280 ώρες ηλιοφάνειας το μήνα, ακολουθούμενη από τη Μούρθια, μια άλλη ισπανική παραθαλάσσια πόλη ακριβώς νότια του Αλικάντε, στην τρίτη θέση, με 277,7 ώρες μέσης ηλιοφάνειας το μήνα.

Μαζί τους στη λίστα είναι η Κατάνια στην Ιταλία, η Σεβίλλη και η Κόρδοβα, επίσης, στην Ισπανίας η Μασσαλία στη Γαλλία, η Μαδρίτη και η Σαραγόσα στην Ισπανία και η Αθήνα που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Και ενώ η Ισπανία κατέκτησε το νούμερο ένα, η Ιταλία θα μπορούσε να θεωρηθεί μια ακόμη καλύτερη επιλογή γεμάτη ήλιο, καθώς 10 από τα 30 κορυφαία σημεία της λίστας βρίσκονται στην Ιταλία.