Στη νότια πλευρά της Σερίφου, σε ένα τοπίο άγριας ομορφιάς, θα συναντήσετε μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, το Καλό Αμπέλι. Πρόκειται για μία μικρή παραλία με εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς μέσα και έξω από τη θάλασσα, χρυσαφένια αμμουδιά που μοιάζει με πούδρα, καταγάλανα νερά, ενώ ξεχωρίζει για τη γραφικότητα της και το γεγονός ότι έχει μείνει ανέγγιχτη στο πέρασμα των χρόνων.

Για να προσεγγίσει κανείς το Καλό Αμπέλι, θα πρέπει να περπατήσει στο μονοπάτι που οδηγεί σε αυτή για περίπου 20 λεπτά. Ο δρόμος για τα αυτοκίνητα φτάνει μέχρι ένα σημείο, μετά τον οικισμό του Ράμμου και με κατεύθυνση προς τις παραλίες Βαγιά, Γάνεμα και Κουταλάς, και από εκεί σκαλάκια οδηγούν στην Εκκλησία του Σωτήρα, δίνοντας τη σκυτάλη σε κατηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στην ακρογιαλιά.

Αν και η πρόσβαση σε αυτή είναι αρκετά δύσκολη, το Καλό Αμπέλι ανταμείβει και με το παραπάνω τους λουόμενους που θα την επιλέξουν. Η παραλία δεν διαθέτει καμία οργάνωση και σκιά και γι΄ αυτό όσοι την επισκεφτούν θα πρέπει να έχουν προνοήσει προηγουμένως για τα απαραίτητα εφόδια.

Δείτε τις φωτογραφίες

Καλό Αμπελι Σέριφος
Καλό Αμπελι Σέριφος
Καλό Αμπελι Σέριφος