Οι Κυκλάδες είναι από τους πλέον, δημοφιλείς προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές. Και μπορεί ακούγοντας για τις Κυκλάδες, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σας είναι οι παραλίες τους, όμως, σε αυτές μπορείς να συναντήσεις χωριά στην ενδοχώρα του εκάστοτε νησιού, με ή χωρίς θέα τη θάλασσα, που είναι χάρμα οφθαλμών και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε μόλις τα δείτε.

Πύργος, Σαντορίνη

Πύργος στην Σαντορίνη

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπητά χωριά στη Σαντορίνη, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5- 10 λεπτών οδικώς από τα Φηρά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, άλλωστε, που αποτελεί πόλο έλξης για αμέτρητους επισκέπτες κάθε χρόνο, που το επιλέγουν για την ηρεμία που το χαρακτηρίζει.

Πύργος στην Σαντορίνη

Στον Πύργο αξίζει να επισκεφθείτε το Καστέλι, στην κορυφή του λόφου. Πάνω από τον Πύργο υψώνεται ο Προφήτης Ηλίας, η ψηλότερη κορυφή του νησιού. Εάν θέλετε να απολαύσετε την ομορφότερη θέα του νησιού, απλώς επισκεφθείτε τον!

Κόρωνος, Νάξος

Κόρωνος Νάξου

Η Κόρωνος βρίσκεται σε απόσταση 30 χλμ. από τη Χώρα της Νάξου, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού. Αμφιθεατρικά χτισμένη σε υψόμετρο 500- 600 μέτρων στις πλαγιές μιας καταπράσινης και βαθιάς λαγκαδιάς με πηγές που αναβλύζουν ακόμη και το καλοκαίρι, πρόκειται για ένα από τα περίφημα σμυριδοχώρια του νησιού, καθώς πριν τον πόλεμο γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη από την εξόρυξη της σμύριδας.

Κόρωνος Νάξου

Η Κόρωνος αποτελείται από επτά γετιονιές -Ανεγυρίδα, Κάστρο, Λειβαδάκι, Κάτω Γειτονιά, Απάνω Στέρνα, Προβολάκια και Πλάτσα- οι οποίες δημιουργούν ένα άκρως γραφικό σκηνικό με λαβυρινθώδη καλντερίμια, πολλά σκαλοπατάκια και πεζούλες, παραδοσιακά σπίτια με χαρακτηριστικές ασπρισμένες αυλές και μικρές πλατεΐτσες με παλιές, πέτρινες βρύσες.

Λεύκες, Πάρος

Το χωριό βρίσκεται στην ενδοχώρα του νησιού, αποτελεί τον ορεινότερο οικισμό της Πάρου και ξεχωρίζει για την γραφικότητα και την ηρεμία που το χαρακτηρίζουν. Οι όμορφες Λεύκες, είναι αναμφίβολα ένα από τα ομορφότερα χωριά όχι μόνο του νησιού, αλλά όλων των Κυκλάδων. Η ονομασία του οφείλεται στο γεγονός ότι η περιοχή ήταν γεμάτη με λεύκες, ενώ η ίδρυσή του υπολογίζεται περίπου στον 15ο αιώνα.

Γι’ αυτό και έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός, με την έλευση των αυτοκινήτων εδώ να έχει απαγορευτεί. Γραφικά, στενά σοκάκια με ασπρισμένους αρμούς, πάλλευκα χαμηλά σπίτια με ολάνθιστες αυλές και αρκετές εκκλησίες -οι περισσότερες χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα- στα όσα θα αντικρίσεετε στις βόλτες σας στο χωριό.