Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης, γνωστή και ως «Μικρό Παρίσι», αποτελεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς και γραφικούς προορισμούς στην περιοχή. Η πρώτη επαφή με αυτό το γοητευτικό σημείο μεταφέρει τον επισκέπτη σε άλλες εποχές, δημιουργώντας μια νοσταλγική ατμόσφαιρα που δεν ξεχνιέται εύκολα.

Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης αποτελεί πραγματικό κόσμημα της Θράκης, καθώς διατηρεί αναλλοίωτο το ιστορικό και πολιτιστικό της παρελθόν στα πανέμορφα σοκάκια της. Οι γραφικές γωνιές με τα πέτρινα καλντερίμια, τα καλοδιατηρημένα σπίτια και τα εντυπωσιακά αρχοντικά δημιουργούν ένα μοναδικό φωτογραφικό σκηνικό που μένει αξέχαστο στον επισκέπτη.

Παλιά Πόλη Ξάνθη

Ανακηρυγμένη ως προστατευόμενος οικισμός το 1976, στην ουσία πρόκειται για έναν ιστορικό πυρήνα που αποτελεί σημαντική πολιτιστική κληρονομιά. Η αύρα και η αισθητική της θυμίζουν μικρές πόλεις της Γαλλίας ή της Δανίας, γεγονός που της έχει αποδώσει το παρατσούκλι «Μικρό Παρίσι».

Επιπλέον, στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης βρίσκεται το υπέροχο Λαογραφικό Μουσείο, που αποτελεί ένα από τα ομορφότερα και πιο χαρακτηριστικά κτίρια της περιοχής.

Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ένα ταξίδι στο παρελθόν και να εξερευνήσει τον πλούσιο πολιτιστικό θησαυρό που φιλοξενείται εκεί.

Παλιά Πόλη Ξάνθη

Στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης συναντάται, επίσης, και το πατρικό σπίτι του Μάνου Χατζηδάκι, ένα έργο τέχνης και ιστορικό διατηρητέο μνημείο που, ανακαινισμένο πια, προκαλεί θαυμασμό σε όλους όσους το αντικρίζουν από κοντά.