Συνδυάζοντας την αποικιακή μεγαλοπρέπεια του 17ου αιώνα με την βιομηχανική αισθητική, το ξενοδοχείο Downtown στο Μεξικό ενσωματώνει στο design του τις παραδόσεις της περιοχής, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τη εντυπωσιακή τοποθεσία του στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το παλάτι, γνωστό ως Palacio de los Condes de Miravalle, είναι χτισμένο στα λιθόστρωτα δρομάκια του Centro Histórico, που έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί μια από τις παλαιότερες κατοικίες της περιοχής.

Μετά από μια προσεκτική ανακαίνιση, το μεγαλοπρεπές κτήριο μετατράπηκε σε ένα boutique ξενοδοχείο 17 δωματίων, που υποδέχεται τους επισκέπτες του σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον, έχοντας διατηρήσει την ομορφιά του αρχικού κτηρίου.

Οι περίτεχνες λεπτομέρειες γύρω από τα παράθυρα της πρόσοψης και η πέτρινη σκάλα με περίτεχνα κιγκλιδώματα έχουν δέσει αρμονικά με τους γκρίζους ηφαιστειακούς τοίχους και τα χειροποίητα πλακάκια.

Ο μποέμ σικ χαρακτήρας του ξενοδοχείο είναι εμφανής στα στιλάτα δωμάτια του, στην πλούσια βλάστηση στο αίθριο και στην τεράστια βεράντα του τελευταίου ορόφου.

Τα δωμάτια και οι σουίτες ακολουθούν το βιομηχανικό στιλ διακόσμησης, με ιδιαίτερη έμφαση στα έπιπλα, τα οποία διατηρούν το στοιχείο της κομψότητας.

Παράλληλα, έχουν διατηρηθεί τα χαρακτηριστικά του αρχικού κτηρίου, όπως οι ψηλές θολωτές οροφές και τα τούβλα στους τοίχους, ενώ έχουν προστεθεί ξύλινες λεπτομέρειες και πλακάκια στο δάπεδο.

Όλα τα δωμάτια προσφέρουν θέα στα ιστορικά κτήρια και τα πλακόστρωτα δρομάκια, όπως και η πισίνα με το μπαρ, που αποτελούν ιδανικό προορισμό όλες τις ώρες της ημέρας.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του ξενοδοχείου είναι το lobby, που μετατρέπεται σε χώρο πρωινού. Βρίσκεται στον κεντρικό εξώστη του παλατιού και ανάμεσα στους άνετους κόκκινους καναπέδες δεσπόζει η τοιχογραφία του Manuel Rodriguez Lozano, με τίτλο “το Ολοκαύτωμα”.

Η μέρα τελειώνει με τον πιο ιδανικό τρόπο, ανάμεσα στις σκεπές των ιστορικών κτηρίων, που πλαισιώνουν την μεγάλη βεράντα, δημιουργώντας μια ρομαντική ατμόσφαιρα.

Τιμές: από 83 ευρώ τη βραδιά σε δίκλινο δωμάτιο

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ