Αναμφισβήτητα ένας από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας!

Το γραφικό Μέτσοβο, χτισμένο αμφιθεατρικά σε μία από τις ψηλότερες βουνοκορφές της Πίνδου, διατηρεί ακόμη αναλλοίωτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα! Πρόκειται για ένα ζωντανό μουσείο με μεγαλοπρεπή αρχοντικά, λιθόστρωτους δρόμους και παραδοσιακές βρύσες, ενώ φημίζεται για τα μοναδικά τυροκομικά του προϊόντα, το κρασί αλλά και τους διάσημους ευεργέτες του (Τοσίτσας, Στουρνάρας, Αβέρωφ)! 

Οι λάτρεις της τέχνης μάλιστα δεν πρέπει να παραλείψουν να επισκεφθούν την Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ, στην οποία εκτίθενται πίνακες και γλυπτά σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών αλλά και το αρχοντικό του Μιχαήλ Τοσίτσα, που στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο. 
 
Ο ορεινός όγκος που το περιβάλλει αλλά και τα γύρω χιονοδρομικά κέντρα καθιστούν το Μέτσοβο τον απόλυτοπροορισμό για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ!

Αναζωογονήστε λοιπόν τις αισθήσεις σας κάνοντας σκι, snowboard, ορειβασία, πεζοπορία στα πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής, καγιάκ, ράφτινγκ, mountain bike και οff-road διαδρομές με τζιπ!
 
Αξίζει να δείτε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής του 15ου αι., την Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ, στην οποία εκτίθενται πίνακες και γλυπτά σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, το αρχοντικό του Μιχαήλ Τοσίτσα, που στεγάζει το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, τη Μονή Αγίου Νικολάου, με τις τοιχογραφίες του ζωγράφου Ευστάθιου, του 17ου αι., το οινοποιείο Αβέρωφ, το φράγμα και την τεχνητή λίμνη των πηγών του ποταμού Αώου, το χωριό Ανθοχώρι, 13 χλμ. ΝΔ, με το Μουσείο υδροκίνησης, και τα χιονοδρομικά κέντρα Πίνδου, στις θέσεις «Καρακόλι», «Προφήτης Ηλίας» και «Ζυγός».
 
Που να μείνετε:

 
Οργανώστε την απόδραση σας στο Μέτσοβο και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών HotelsCombined.gr

Ξενοδοχείο Άρωμα Δρυός
Από: 60 €
 
Victoria Hotel Ιωάννινα
Από: 68 €
 
Aroma Dryos Design Hotel

Από: 64 €