Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 22: Κοπεγχάγη, Δανία

Η πρωτεύουσα της Δανίας βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της χώρας, με το μεγαλύτερο τμήμα της να είναι χτισμένο στο νησί Σγιέλαν, ενώ το μικρότερο στο νησί Άμαερ.

Οι δανικές εφημερίδες χαρακτηρίζουν την Κοπεγχάγη ως μια από τις πόλεις με το καλύτερο επίπεδο ζωής, παρά το υψηλό κόστος, ενώ πρόσφατες έρευνες την έχουν αναδείξει την πιο φιλική προς τον άνθρωπο πόλη του κόσμου.

Ξεκινήστε την περιήγηση σας από την κεντρική Κοπεγχάγη και το Stroget, ένα σύνολο πεζοδρόμων, που εγκαινιάστηκε το 1961 και προσελκύει πλήθος τουριστών. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο εμπορικό πεζόδρομο στην Ευρώπη και αγαπημένο σημείο συνάντησης ντόπιων και τουριστών.

Φτάνοντας στην πλατεία Grabrodretorv της πόλης θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε από κοντά τα πολύχρωμα κτήρια, που την περιβάλλον και το γρανιτένιο συντριβάνι στο κέντρο της, ενώ εκεί θα βρείτε πολλά εστιατόρια και καφέ.

Η πλατεία Kongens Nytorv είναι η μεγαλύτερη και ίσως η ομορφότερη της πόλης, στο τέλος του πεζόδρομου Stroget και γύρω της δεσπόζει το κτήριο του βασιλικού θεάτρου της Δανίας και το παλάτι Charlottenborg.

Αξίζει μια επίσκεψη στο Eθνικό Mουσείο της πόλης, με ευρήματα που χρονολογούνται στην εποχή των παγετώνων, στο παλιό φρούριο Kastellet, που σήμερα έχει μετατραπεί σε πάρκο αναψυχής, αλλά και στον διάσημο παραδοσιακό κήπο διασκέδασης, Τίβολι.

Σύμβολο της πόλης είναι αναμφισβήτητα το άγαλμα της μικρής γοργόνας, που βρίσκεται σε έναν βράχο στην άκρη του λιμανιού, έργο του Edvard Eriksen από το 1913. Αναφέρεται σε ηρωίδα παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο οποίος έζησε στην πόλη.

Ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Κοπεγχάγης είναι η Κριστιάνια, μια αυτοδιαχεριζόμενη κοινότητα που βρίσκεται στην περιοχή Κριστιανσχάουν. Καλύπτει μία περιοχή 34 τ.χλμ. και φιλοξενεί περίπου 1.000 κατοίκους. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι επισκέπτονται αυτή την αποκαλούμενη «ελεύθερη πολιτεία»

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!