Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα software χαρακτηριστικά του Galaxy S5 είναι η σουίτα προγραμμάτων PowerXtend (GameXtend, NavXtend και WebXtend), μέσω της οποίας η συσκευή εξοικονομεί ενέργεια χωρίς να υπολείπεται σε ισχύ.

Η τεχνολογία PowerXtend, πατέντα της εταιρείας Lucid, υπόσχεται 50% λιγότερη κατανάλωση κατά τη διάρκεια του gaming και 25% λιγότερη κατανάλωση κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής video και πλοήγησης στο web.

Επειδή, όμως, ακούμε διαρκώς για νέες τεχνολογίες που παρατείνουν την αυτονομία της μπαταρίας, χρειάστηκε να δούμε ένα αξιόπιστο τεστ για να πειστούμε ότι πράγματι το Galaxy S5 καταφέρνει αυτά που διαφημίζει.

Το τεστ έγινε από το έγκριτο κορεατικό site PlayWares και αποδεικνύει ότι το S5 διαθέτει τη μεγαλύτερη αυτονομία σε συνθήκες Wi-Fi ανάμεσα στα υπόλοιπα smartphohes. Το ξεπερνούν μόνο phablets και tablets, αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό αν κρίνουμε από το μέγεθος της μπαταρίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνθήκες φουλ φωτεινότητας της οθόνης το iPhone 5S είναι ο νικητής, ενώ το S5 ξεπερνάει με σημαντική διαφορά το Galaxy Note 3.

Πηγή: thegang.gr