Η Tizen Association αποκτά δύναμη και με προσεκτικά βήματα χτίζει μια αυτοκρατορία που στο μέλλον αναμένεται να επιτεθεί στην Google και το Android. Το λειτουργικό Tizen, ένα υβρίδιο που δημιουργήθηκε από τις στάχτες του υπέροχου MeeGo της Intel και με «πινελιές» από το Bada της Samsung, στοχεύει ψηλά.

Οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί που βρίσκονται πίσω από την Tizen Association βρήκαν 36 δυνατούς συμμάχους. Ανάμεσά τους οι εταιρείες eBay, Konami, McAfee, The Weather Channel και Panasonic.

Το Tizen είναι ένα Linux-based open source λειτουργικό σύστημα που επιδέχεται προγραμματισμού σε HTML5, CSS και Javascript.

Προσφέρει τρομερά εργαλεία παραμετροποίησης και τη δυνατότητα δημιουργίας ενός οικοσυστήματος εφαρμογών που τρέχουν ταυτόχρονα όχι μόνο σε smartphones και tablets, αλλά και σε PC, τηλεοράσεις, συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου, συστήματα αυτοκινήτου κ.λπ.

Το λειτουργικό που ετοιμάζει η Samsung και η Intel δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί σε κάποιο smartphone. Έχουν, όμως, γίνει πολλές επιδείξεις κινητών της Samsung που τρέχουν σε περιβάλλον Tizen. Για την ακρίβεια, το μόνο gadget που κυκλοφορεί τώρα στην αγορά και διαθέτει Tizen είναι η ψηφιακή φωτογραφική Samsung NX300!

Όταν, όμως, το Tizen μεγαλώσει και γίνει ανταγωνιστικό του Android τί πρόκειται να γίνει; Θα φύγει η Samsung από το άρμα του Android; Να μια ερώτηση που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον…

Στο βίντεο που ακολουθεί, δείτε ένα Samsung Galaxy SII να τρέχει δοκιμαστικά σε περιβάλλον Tizen…

Πηγή: thegang.gr