Η Microsoft σκοπεύει να κυκλοφορήσει τρεις νέες διαφορετικές εκδόσεις του Surface κατά τη διάρκεια του 2013, σύμφωνα με φήμες που διέρρευσε στο Twitter, ο γενικά αξιόπιστος, «MS_nerd».

Μάλιστα σε πρόσφατες επίσημες δηλώσεις του στο shareholder, ο Ballmer τόνισε πως τίποτα δεν θα πρέπει να σταθεί εμπόδιο στις κινήσεις της εταιρίας για καινοτομία, ενώ παραδέχτηκε το γεγονός ότι η Microsoft καθυστέρησε χαρακτηριστικά να μπει στην αγορά των tablets.

Το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο είναι πως οι άνθρωποι της εταιρίας θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος με τα Surface και τα Windows 8.

Σύμφωνα λοιπόν με τις μέχρι στιγμής φήμες, το πρώτο από τα τρία νέα tablets θα έχει οθόνη 8,6 ιντσών, επεξεργαστή από την Qualcomm και όχι το NVIDIA Tegra 3 και λειτουργικό Windows RT2, ενώ η αντίστοιχη Pro έκδοση θα διαθέτει οθόνη 11,6 ιντσών και τον ακυκλοφόρητο επεξεργαστή AMD «Temash» APU.

Τέλος, θα κυκλοφορήσει και ένα νέο Surface Book με οθόνη 14,6 ιντσών και τον επόμενης γενειάς επεξεργαστή «Haswell» της Intel.

Επίσης φήμες κυκλοφόρησαν και για ένα νέο Surface Phone. Όπως αποκάλυψε το τεχνολογικό site, DigiTimes, η Microsoft έδωσε οδηγίες στη Foxconn για το σχεδιασμό ενός νέου τηλεφώνου που θα φέρει τα χαρακτηριστικά του Surface.