Δεν έχουν περάσει λίγες ώρες από τη στιγμή που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η είδηση για την καθυστέρηση της παρουσίασης του iPad Mini, ήδη διέρρευσε η πιθανή ημερομηνία της η οποία, αντίθετα με τις πρώτες φήμες, τοποθετείται μέσα στον Οκτώβριο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του AllThingsDigital, επικαλούμενο δηλώσεις από άτομα που «γνωρίζουν τα σχέδια της Apple», το νέο tablet θα παρουσιαστεί τελικά στις 23 Οκτωβρίου, μόλις έξι ημέρες μετά την φημολογούμενη ημερομηνία παρουσίασης του. Η καθυστέρηση αυτή, σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, προκλήθηκε από προβλήματα στην γραμμή παραγωγής των εργοστασίων που κατασκευάζουν το iPad Mini.

Έκπληξη προκαλεί επίσης το γεγονός ότι η εκδήλωση θα λάβει χώρα την ημέρα Τρίτη, αφού η Apple μας είχε συνηθίσει να προγραμματίζει την παρουσίαση νέων συσκευών της την ημέρα Τετάρτη. Οι πηγές δεν αποκάλυψαν ούτε την τοποθεσία της εκδήλωσης, πιστεύεται όμως ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Town Hall Auditorium στην Καλιφόρνια, τοποθεσία όπου έχουν επίσης παρουσιαστεί και άλλα σημαντικά προϊόντα της Apple όπως το OS X Lion, το MacBook Air και το iPhone 4S.

Εάν οι φήμες επαληθευτούν, η παρουσίαση του θα γίνει μόλις δυο ημέρες πριν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας και τρεις ημέρες πριν από την παρουσίαση των Windows 8 σε event της Microsoft στην Νέα Υόρκη. Αν η Apple ακολουθήσει το καθιερωμένο χρονοδιάγραμμα της, το iPad Mini θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα της Αμερικής στις αρχές του Νοεμβρίου, ίσως και την Παρασκευή 2 του μήνα.