Θα πάρει… δεν θα πάρει… κάπως έτσι αντιμετώπιζαν οι κάτοχοι του Desire HD την πιθανότητα η συσκευή τους να αναβαθμιστεί επίσημα σε ICS.

Αρχικά η εταιρεία είχε ορίσει σε χρονοδιάγραμμα της πως θα προσφέρει την αναβάθμιση στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Στα μέσα Ιουλίου όμως, ένα έγγραφο της Telus δήλωνε ότι η αναβάθμιση ακυρώθηκε, γεγονός που ξεσήκωσε αρκετούς χρήστες του άλλοτε “δυνατού” smartphone της Ταϊβανέζικης εταιρείας..

Μια εβδομάδα αργότερα, η HTC απάντησε δημόσια υποστηρίζοντας πως η αναβάθμιση του Desire HD είναι ακόμα μέσα στο πρόγραμμα. Τα χαμόγελα όλων δεν κράτησαν αρκετά όμως αφού σήμερα, μόλις πέντε ημέρες μετά την τελευταία της ανακοίνωση, η HTC τα γυρνάει όλα ανάποδα και ακυρώνει και επίσημα πια την πολυσυζητημένη αναβάθμιση.

Η λιτή ανακοίνωση της εταιρίας, όπως δημοσιεύτηκε στην λίστα αναβαθμίσεων, έχει ως εξής:

«Μετά από εκτεταμένες δοκιμές, συμπεράναμε πως η τωρινή έκδοση του HTC Sense και του Android προσφέρουν στους χρήστες την καλύτερη εμπειρία στο Desire HD. Κάθε φορά που εξετάζουμε νέες εκδόσεις λογισμικού ζυγίζουμε αρκετούς παράγοντες, αλλά στο τέλος η εμπειρία του χρήστη είναι ο κύριος αποφασιστικός παράγοντας για εμάς. Ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε σύγχυση μπορεί να προκάλεσε αυτή η αλλαγή στους πελάτες μας».

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, οι κάτοχοι του Desire HD θα πρέπει να παραμείνουν στο Gingerbread ή να μπουν στην διαδικασία να κάνουν root την συσκευή τους ώστε να περάσουν μια ανεπίσημη, «μαγειρεμένη» ICS ROM.