proho.gr

Στις 8 Μαΐου η Google εγκαινίασε τη λειτουργία της πλατφόρμας Google Play eBooks στην Ιταλία, επεκτείνοντας για πρώτη φορά τη δραστηριότητά της σε μια μη αγγλόφωνη ευρωπαϊκή χώρα. Με τα δύο νέα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία της στη Γερμανία και την Ισπανία η τάση αυτή ενισχύεται περισσότερο. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2011 το Google Play eBooks εγκαινίασε τη λειτουργία του εκτός των ΗΠΑ, στη Μ. Βρετανία, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Το ισπανόφωνο βιβλιοπωλείο της Google περιλαμβάνει περισσότερους από 100.000 τίτλους στα ισπανικά, διευρύνοντας τις επιλογές των ισπανόφωνων ανά τον κόσμο που θα μπορούν να διαβάσουν, εκτός των άλλων, συγγραφείς όπως ο Eduardo Mendoza, Carlos Ruiz Zafón ή Julia Navarro στο πρωτότυπο. Ανάμεσα στους εκδότες που έχουν συνάψει συμφωνία με το Google Play περιλαμβάνονται οι Planeta, Random House, Mondadori, Roca Editorial, Harlequin και Grup 62.

Περισσότεροι από 1.000 εκδότες σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν ήδη στην πλατφόρμα της Google. Οι τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρει (αφού τα e-books μπορούν να διαβαστούν σε ένα πολύ μεγάλο φάσμα συσκευών, με λειτουργικά συστήματα Windows, Android, iOS, κ.ά. -ταμπλέτες, έξυπνα κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς αναγνώστες), σε συνδυασμό με τις τιμές πώλησης, έως 7 ευρώ ανά τίτλο, καθιστούν το Google Play έναν πολύ ισχυρό πόλο ανταγωνισμού στη διεθνή αγορά του ηλεκτρονικού βιβλίου.

Η πρόσφατη συμφωνία-παλίσιο που υπογράφτηκε με τους Γάλλους εκδότες, άλλωστε, σηματοδοτεί την έναρξη της λειτουργίας του Google Play eBooks και στη γαλλική αγορά, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί επίσημα κάποια ημερομηνία γι’ αυτό.