Η Sony ανακοίνωσε ότι ο Kazuo Hirai θα αναλάβει χρέη προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας από την 1η Απριλίου, αντικαθιστώντας τον Sir Howard Stringer, ο οποίος με τη σειρά του θα αναλάβει την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Ιούνιο.

Ο νέος πρόεδρος, Kazuo Hirai, δήλωσε: «Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι ξεκάθαρος, πρέπει να αναπτύξουμε τον πυρήνα των επιχειρήσεων μας στα ηλεκτρονικά – κάμερες, smartphones/tablets, παιχνίδια, τηλεοράσεις — αλλά και να πρωτοτυπήσουμε για τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών πεδίων. Τα θεμέλια είναι γερά και θα στηρίξουν τη νέα διοικητική ομάδα και εμένα προσωπικά, για να διαχειριστούμε κατάλληλα το πλούσιο portfolio προϊόντων της Sony σε συνδυασμό με τις αναπτυσσόμενες υπηρεσίες δικτύωσης, έτσι ώστε να φέρουμε στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο νέες και συναρπαστικές εμπειρίες».

Στους στόχους της εταιρίας είναι η στρατηγική four-screen (TV, tablet, computer, smartphone), δηλαδή η δημιουργία ενός συστήματος που θα επιτρέπει την άμεση ροή πληροφορίας ανάμεσα στις τέσσερις συσκευές.

Σημειώνεται ότι η Sony, μετά την εξαγορά της Ericsson, έχει τον πλήρη έλεγχο όλων των συσκευών.