Όταν η Nintendo ανακοίνωσε και επίσημα τη κυκλοφορία της νέας κονσόλας Wii U, το πλέον αναμενόμενο θα ήταν να δούμε και τη Sony να προχωράει στην ανακοίνωση του πολυαναμενόμενου Playstation 4. Δυστυχώς, για όλους τους φαν της επιτυχημένης παιχνιδομηχανής, αυτό δεν θα γίνει στο άμεσο μέλλον και μάλιστα το επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της εταιρίας, Καζουο Χιράι.

Το περασμένο έτος, υπήρχε έντονη φημολογία ότι Sony και Microsoft συνεργάζονταν για τη κυκλοφορία μιας νέας κονσόλας. Το περασμένο Απρίλιο, το blog ηλεκτρονικών παιχνιδιών Kotaku, ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με έγκυρες πηγές η νέα αυτή κονσόλα επρόκειτο να κυκλοφορήσει μέσα στο 2014.

Η ιστορία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών μας έχει δείξει ότι ο χρόνος ζωής μιας κονσόλας δεν υπερβαίνει τα πέντε χρόνια. Ωστόσο, η Sony είχε δηλώσει παλιότερα ότι τα δικά της προϊόντα μπορούν να παραμένουν στο χώρο του ανταγωνισμού για περισσότερο από μια δεκαετία.

«Όλοι όσοι δουλεύουμε για το Playstation, ουδέποτε υπονοήσαμε ότι μια κονσόλα πρέπει να έχει διάρκεια ζωής πέντε χρόνων. Οι πρώτες δύο κονσόλες μας κυριαρχούσαν στο χώρο για πάνω από μία δεκαετία, αμφότερες, και αυτό θα επιδιώξουμε και με το Playstation 3. Η μεγάλη διάρκεια ζωής των παιχνιδομηχανών μας είναι μια δέσμευση που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πελάτες μας και αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει τη φιλοσοφία της εταιρίας. Δημιουργούμε τεχνολογία με διάρκεια», ήταν τα λόγια του διευθυντή επικοινωνίας της Sony Computer Entertainment.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τις στατιστικές της ίδιας της εταιρίας, οι πωλήσεις του Playstation 3 αυξάνονται σημαντικά ανά έτος. Από τα 9,1 έφτασε τα 13 εκατομμύρια πωλήσεων από το διάστημα 2007 – 2009. Μέσα στο 2010 η Sony πούλησε 14,3 εκατομμύρια κονσόλες και μέχρι το τέλος του 2011 οι πωλήσεις αγγίζουν τα 15 εκατομμύρια. Επομένως, από οικονομικής άποψης, η εταιρία δεν έχει κανένα λόγο, προς το παρόν, να κυκλοφορήσει μια νέα κονσόλα.