Τα μέλη των Anonymous φαίνεται ότι πλέον δεν θα περιορίζουν τις ακτιβιστικές τους διαθέσεις μόνο στο διαδίκτυο και στους δρόμους, καθώς στοχεύουν και σε μεγαλύτερα «ψάρια».

Έτσι ίσως έχουμε και τους Anonymous Analytics πια των οποίων στόχος είναι να εκθέσουν τις εταιρείες εκείνες οι οποίες έχουν κακό εταιρικό έλεγχο και εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας.

Στους «ανώνυμους» ερευνητές, οι οποίοι είναι απροσδιορίστου αριθμού και φυσικά ανώνυμοι, συγκαταλέγονται αναλυτές, λογιστές, στατιστικολόγοι, προγραμματιστές, και δικηγόροι. Αυτοί λοιπόν θα στηρίξουν τις κατηγορίες τους μέσω νόμιμα αποκτηθέντων πληροφοριών και ελέγχων, και μόνο μετά από διασταύρωση στοιχείων θα τα παρουσιάσουν στον κόσμο. Αυτή η παρουσίαση βέβαια μπορεί να γίνει μέσω διαφόρων τρόπων, που διαφορετικά ίσως κοβόντουσαν στη «λογοκρισία».

Ο πρώτος στόχος τους είναι μια επιχείρηση που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και αποτελεί και μία υπόθεση που ερευνάται και από την ίδια την κυβέρνηση του κράτους.

Οι Anonymous Analytics έχουν κυκλοφορήσει μια 38-σελίδα έκθεση (PDF) αυτή την εβδομάδα κατηγορώντας την Chaoda Modern Agriculture της Κίνας, για εξαπάτηση των μετόχων και των επενδυτών, την παραποίηση των οικονομικών καταστάσεων, χρησιμοποιώντας μια εικονική εταιρεία για να φυγαδεύσουν τα χρήματα, διαπράττοντας μία από τις μεγαλύτερες και μακροβιότερες οικονομικές απάτες στο εμπόριο του Hong Kong.

Πηγή: proho.gr