Παρά του μικρού μεγέθους του το «Shadowhawk UAV» , με μήκος μόλις 2,13 μέτρα και βάρος22 κιλά, χρησιμοποιείται ήδη για την παρακολούθηση πειρατών στα ανοιχτά της Σομαλίας και για την επιβολή του νόμου στους δρόμους των ΗΠΑ.

Η διακριτική παρουσία του, και με τελική ταχύτητα αυτή των 112 χιλιομέτρων την ώρα, το καθιστά το καταλληλότερο εργαλείο για την παρακολούθηση υπόπτων και να επιτελεί εναέριες περιπολίες σε σημεία όπου η αστυνομία μέχρι τώρα δε θα τολμούσε να κυκλοφορήσει..

Στα προτερήματα του θα πρέπει να αναφέρουμε, αυτονομία πτήσης 2,5 ωρών και την ικανότητα να απογείωσης ακόμα και όταν φυσούν άνεμοιταχύτητας 46 χιλιομέτρων την ώρα. Επιπλέον καταγράφει βίντεο και δύναται να το αποστείλει και σε πραγματικό χρόνο, οποιασδήποτε συνθήκες και αν επικρατούν.

Η βιομηχανία Vanguard Defense χρειάστηκε 3 χρόνια για να το δημιουργήσει και προσφέρεται σε 5 διαφορετικά μοντέλα. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μηχανή τουρμπίνας ή πιστονίων, θερμικές κάμερες, δείκτες λέιζερ και ένα μεγάλο εύρος ανιχνευτών.

Όσον αφορά τον οπλικό εξοπλισμό, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ κλομπ taser, εκτοξευτήρων χειροβομβίδων 37 ή 40 χιλιοστών και 12 γύρους με σφαίρες καραμπίνας.

Υπάρχουν και κάποιες ακόμα επιλογές οι οποίες απευθύνονται σε στρατιωτικές μονάδες και όχι στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.