Εν αντιθέσει με τις κοινές κούκλες που όλοι έχουμε δει στα μαγαζιά με ρούχα, αυτές θα μπορούν να προσαρμόσουν το μέγεθός τους σε αυτό του πελάτη, αφού προηγουμένως αυτός έχει δώσει τις διαστάσεις του. Έπειτα θα μπορεί να βλέπει τα ρούχα φορεμένα από μία κούκλα με τον ακριβή σωματότυπό του και να αποφασίσει εάν θα το αγοράσει τελικά.
Μέχρι τώρα οι συγκεκριμένες κούκλες ήταν διαθέσιμες για αγορές μόνο από άντρες πελάτες. Η εταιρεία, Fits.me, που τις κατασκευάζει εδρεύει στην Εσθονία. Οι υπεύθυνοι της εξήγησαν ότι καθυστέρησαν το γυναικείο μοντέλο τόσο πολύ, μιας και το σώμα της γυναίκας διαθέτει περισσότερες καμπύλες και κοιλώματα από ότι του άντρα.
Η τεχνολογία πίσω από αυτές αναπτύχθηκε με τη συμβολή της Dr Maarja Kruusmaa, καθηγήτριας βιορομποτικής στο πανεπιστήμιο του Tallinn. Σύμφωνα με την ίδια τα ρομπότ αυτά θα είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες του 85% των γυναικών που αγοράζουν μέσω διαδικτύου μέχρι τώρα.
Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει πληροφορίες από περισσότερους των 100 χιλιάδων ανδρών και τα δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι παραπάνω από το μισό των χρηστών επιλέγει διαφορετικό μέγεθος από αυτό που πραγματικά τους αρμόζει. Δηλώνουν επίσης ενθουσιασμένοι μιας και αυτό θα δώσει μια διαφορετική ώθηση στις διαδικτυακές αγορές, προσελκύοντας ακόμα περισσότερους πελάτες.