Η νέα στρατηγική της Nokia με την Microsoft και τα Windows Phone στο επίκεντρο έρχεται με σημαντικές αλλαγές και στην διοίκηση της εταιρείας. Από την 1η Απριλίου 2011 η Nokia θα χωριστεί σε δύο τμήματα: Smart Devices και Mobile Phones με ξεχωριστές δουλειές και αρμοδιότητες το καθένα.

Το κομμάτι των Smart Devices θα περιλαμβάνει επιμέρους τμήματα της σημερινής Nokia και συγκεκριμένα:

– Symbian Smartphones
– MeeGo Computers
– Strategic Business Operations

Το κομμάτι των Smart Devices αναλαμβάνει ουσιαστικά τα smartphones και τα μελλοντικά κινητά της Nokia στο high end κομμάτι της αγοράς ή τουλάχιστον μακρυά από τα κινητά των 30 δολαρίων. Παράλληλα αυτό είναι το κομμάτι της Nokia που θα ασχοληθεί και με την κατασκευή των κινητών Windows Phone.

Το κομμάτι των Mobile Phones αναλαμβάνει ένα πιο στρατηγικό ρόλο που περιγράφεται ως “web for the next billion strategy” και θα συνεχίσει την πορεία της Nokia σε αναδυόμενες αγορές με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες και internet σε ανθρώπους που για πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με το αντικείμενο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της Nokia, κάθε ένα από τα τμήματα θα είναι υπεύθυνο για κέρδη και ζημιές στην εταιρεία μαζί με ό,τι λάθη προκύπτουν στα τελικά προϊόντα. Με άλλα λόγια ο Stephen Elop δείχνει από τώρα την έξοδο σε όποιον δεν δουλέψει σκληρά στο νέο όραμα και στρατηγική της Nokia. Οι αλλαγές στην δομή της Nokia όπως είναι φυσικό θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας και στους εργαζομένους. Δεν γίνεται λόγος για απολύσεις αλλά είναι μάλλον αναπόφευκτο.

Πηγή: pestaola.gr