Μια εταιρεία μεταφορών δημιούργησε το αυτόνομο ρομπότ Luna που είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο στις υπηρεσίες που προσφέρει, αφού θεωρείται ένας σύγχρονος ταχυδρόμος, γιατί μπορεί να μεταφέρει έως και 20 δέματα την ημέρα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Η DPD UK παρουσίασε το προηγμένο εξάτροχο ρομπότ πριν από δύο χρόνια και έκτοτε προχώρησε σε σημαντικές αναβαθμίσεις, ώστε να εξαλείψει τον ανθρώπινο παράγοντα στον χειρισμό του.

Με διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και 12 ώρες μπορεί να ταξιδέψει έως και ένα μίλι μακριά από το σημείο φόρτισης του για να παραδώσει τις εκάστοτε παραγγελίες ή δέματα. Μέχρι στιγμής, χρησιμοποιείται στο Λίνκολνσαϊρ και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Η Luna

«Είναι ο ταχυδρόμος της σύγχρονης εποχής», ανέφερε ένας κάτοικος, σύμφωνα με δημοσίευμα του interestingengineering.com και πρόσθεσε ότι κάθε φορά που βγαίνει στο δρόμο, μαζεύονται όλα τα παιδιά για να το δουν από κοντά.

Με βάση το δημοσίευμα, μόλις η Luna φτάσει στον προορισμό της, ένα γραπτό μήνυμα ειδοποιεί τον πελάτη ότι βρίσκεται έξω. Αφού ο πελάτης πληκτρολογήσει ένα τετραψήφιο PIN για να αποκτήσει πρόσβαση στο δέμα του, η Luna επιστρέφει στη βάση για να παραλάβει το επόμενο πακέτο προς παράδοση.