Η «συμμαχία» Apple-OpenAI προκάλεσε την «έκρηξη» του Έλον Μασκ, με τον αμερικανό δισεκατομμυριούχο να κάνει απανωτές αναρτήσεις στην πλατφόρμα «X» κατά των δύο εταιρειών.

O Έλον Μασκ ήταν συνιδρυτής του OpenAI με τον Σαμ Άλτμαν, αλλά αποχώρησε από την εταιρεία, ΤΝ, το 2018 και έγινε ένας από τους σκληρότερους επικριτές της.

«Εάν η Apple ενσωματώσει το OpenAI σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, τότε οι συσκευές Apple θα απαγορευτούν στις εταιρείες μου. Αυτή είναι μια απαράδεκτη παραβίαση ασφάλειας», ανέφερε.

«Και οι επισκέπτες θα πρέπει να αφήνουν τις συσκευές Apple τους στην πόρτα, όπου θα αποθηκεύονται σε… κλωβό Faraday (ένας κλωβός Φαραντέι ή ασπίδα Φαραντέι είναι ένα περίβλημα που χρησιμοποιείται για να μπλοκάρει τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία)», πρόσθεσε.

«Ένα AI εκπαιδευμένο να λέει ψέματα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο», σημειώνει.  

«Είναι προφανώς παράλογο το γεγονός ότι η Apple δεν είναι αρκετά έξυπνη, για να δημιουργήσει το δικό της AI, αλλά είναι κατά κάποιο τρόπο ικανή να διασφαλίσει ότι το OpenAI θα προστατεύσει την ασφάλεια και το απόρρητό σας. Η Apple δεν έχει ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει μόλις παραδώσει τα δεδομένα σας στο OpenAI. Σας ξεπουλάνε». 

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η κόντρα μεταξύ του Έλον Μασκ και του Σαμ Άλτμαν ξεκίνησε όταν ο πρώτος κατηγόρησε τον δεύτερο πως «έχει προδώσει την αρχική τους αποστολή», καθώς η ιδέα αυτή ξεκίνησε ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αφιερωμένος στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.