Τεράστιος και ταπεινός. Απολαυστικός, όπως πάντα, και σκληρός κριτής του εαυτού του ο Μίλτος Τεντόγλου το βράδυ της Τρίτης 6/8 ανέβασε τη χώρα μας στο υψηλότερο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Πετώντας στα 8,48 μ. ο Μίλτος όλων των Ελλήνων έγραψε ιστορία στο άλμα εις μήκος με δεύτερη συνεχόμενη πρωτιά μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Κάνοντας για ακόμα μία φορά όλη την Ελλάδα να του υποκλίνεται, δήλωσε ότι είναι χαρούμενος αλλά, όπως είπε, ήθελε να κάνει κάτι παραπάνω.

«Εγώ έχω τον δικό μου τρόπο. Είμαι ήσυχο άτομο, δεν κάνω πολλά πράγματα πριν τον αγώνα»

«Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό που κατάφερα. Ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω. Σαν επίδοση κάτι μου έλειπε. Στο τέλος ξεκίνησα να ξυπνάω. Στο 5ο άλμα ήταν πολύ καλό άλμα, με πάτημα πίσω. Στο 6ο άλμα πήγαμε να το ρισκάρουμε, να πατήσω οριακά. Σαν επίδοση ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω. Για μένα, για να το ευχαριστηθώ περισσότερο.

Το 8.34 μ. του Φουρλάνι μου έβαλε πίεση, γι’ αυτό και απάντησα αμέσως με 8.48 μ. Μου έβαλε πίεση και ο Πίνοκ στη συνέχεια. Δεν σταμάτησα να προσπαθώ μέσα στον αγώνα», επεσήμανε ο κορυφαίος Τεντόγλου λίγα λεπτά αφότου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και ενώ τα Γρεβενά, η ιδιαίτερη πατρίδα του, είχαν πάρει φωτιά από τους πανηγυρισμούς.

Ο θρύλος του κλασικού αθλητισμού που σε κάθε του αγώνα κάνει τα δύσκολα να φαίνονται απλά αναφερόμενος στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου τόνισε: «Σίγουρα μου λέει πολλά. Για μένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός για να το πετύχεις. Υπάρχουν αθλητές, όπως ο Φίλιπς και ο Πεντρόσο, που δεν ήταν τυχεροί. Κάποιοι τραυματίστηκαν, γιατί είναι κάθε τέσσερα χρόνια αυτή η διοργάνωση».

«Μετράει πάρα πολύ», τόνισε μιλώντας στην πνευματική προετοιμασία πριν από τον τελικό, ενώ πρόσθεσε: «Εγώ έχω τον δικό μου τρόπο. Είμαι ήσυχο άτομο, δεν κάνω πολλά πράγματα πριν τον αγώνα. Σκέφτομαι πολλά όμως. Τι ακριβώς θα κάνω, το χειρότερο δυνατό σενάριο».

Η απονομή του Μίλτου Τεντόγλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 7/8.

Η κατάταξη του τελικού στο άλμα εις μήκος

1.Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8,48 μ.
2.Γουέιν Πίνοκ (Τζαμάικα) 8,36 μ.
3.Ματία Φουρλάνι (Ιταλία) 8,34 μ.
4.Σιμόν Εχάμερ (Ελβετία) 8,20 μ.
5.Τζέικομπ Φίντσαμ (Μ. Βρετανία) 8,14 μ.
6.Σιμόν Μπατζ (Γερμανία) 8,07 μ.
7.Μινγκουάν Τσανγκ (Κίνα) 8,07 μ.
8.Τζιανάν Γουάνγκ (Κίνα) 8,03 μ.
9.Φίλιο Πράβντιτσα (Κροατία) 7,90 μ.
10.Ράντεκ Γιούτσκα (Τσεχία) 7,83 μ.
11.Αρβόνις Νταλμέρο (Κολομβία) 7,83 μ.
12.Κάρεϊ ΜακΛάουντ (Τζαμάικα) 7,82 μ.