Με άλμα στα 8,48μ. ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με τον ίδιο να τονίζει στις δηλώσεις του ότι… δεν ήταν καλός, συμπληρώνοντας πως ελπίζει να έκανε τους Έλληνες να γελάσουν έστω και λίγο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι ο κορυφαίος του κόσμου στο άλμα εις μήκος εδώ και χρόνια και το απέδειξε και στο Παρίσι επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του Τόκιο: Χρυσό μετάλλιο τότε, χρυσό μετάλλιο και τώρα. Κι ας μην ήταν καλός όπως τόνισε στις δηλώσεις του, όπου είπε τα εξής…

«Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό που κατάφερα. Ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω. Σαν επίδοση κάτι μου έλειπε. Στο τέλος ξεκίνησα να ξυπνάω. Στο 5ο άλμα ήταν πολύ καλό άλμα, με πάτημα πίσω. Στο 6ο άλμα πήγαμε να το ρισκάρουμε, να πατήσω οριακά. Σαν επίδοση ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω. Για μένα, για να το ευχαριστηθώ περισσότερο. Το 8.34μ. του Φουρλάνι μου έβαλε πίεση, γι’ αυτό και απάντησα αμέσως με 8.48μ. Μου έβαλε πίεση και ο Πίνοκ στη συνέχεια. Δεν σταμάτησα να προσπαθώ μέσα στον αγώνα».

Για το ιστορικό επίτευγμά της υπεράσπισης του χρυσού μεταλλίου: «Σίγουρα μου λέει πολλά. Για μένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός για να το πετύχεις. Υπάρχουν αθλητές όπως ο Φίλιπς και ο Πεντρόσο που δεν ήταν τυχεροί. Κάποιοι τραυματίστηκαν γιατί είναι κάθε τέσσερα χρόνια αυτή η διοργάνωση».

Για την πνευματική προετοιμασία πριν τον τελικό: «Μετράει πάρα πολύ. Εγώ έχω τον δικό μου τρόπο. Είμαι ήσυχο άτομο, δεν κάνω πολλά πράγματα πριν τον αγώνα. Σκέφτομαι πολλά όμως. Τι ακριβώς θα κάνω, το χειρότερο δυνατό σενάριο».

Για την αγκαλιά με τον Πομάσκι: «Του είπα «δεν ήμουν καλός». Μου είπε «δεν πειράζει, το πήραμε». Πάντα υπάρχει καλύτερο. Κάθε στάδιο, κάθε αγώνας είναι διαφορετικό. Το 8.48μ. εν τέλει είναι καλό».

Για τους Έλληνες που το στήριξαν: «Ευχαριστώ πάρα πολύ! Έβλεπα στα social media πολλά για μένα και την στήριξή τους. Τους ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω να τους έκανα έστω και λίγο περήφανους, να τους έκαναν να γελάσουν έστω και λίγο. Καλή επιτυχία και στ’ άλλα τα παιδιά».