Η ήττα της αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος του μπάσκετ στη δεύτερη αγωνιστική του Ολυμπιακού Τουρνουά στο Παρίσι από την Ισπανία με 84-77, σημαίνει ότι πλέον το συγκρότημα του Βασίλη Σπανούλη βρίσκεται με την πλάτη στον «τοίχο» χωρίς να κρατά την τύχη του στα χέρια του.

Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση του ομίλου με παθητικό -14 πόντους. Αν οι Αυστραλοί καταφέρουν να κερδίσουν τον Καναδά, τότε η ελληνική ομάδα θα αποκλειστεί οριστικά από το ολυμπιακό τουρνουά και ο τελευταίος της αγώνας την Παρασκευή με την Αυστραλία θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Αυτό γιατί ακόμα και σε περίπτωση που η Ελλάδα νικήσει την Αυστραλία θα παραμείνει τέταρτη χάνοντας σε όλες τις πιθανές ισοβαθμίες με Ισπανία και Καναδά.

Αν ο Καναδάς κερδίσει την Αυστραλία στον αγώνα που ξεκίνησε πριν από λίγο, η Ελλάδα διατηρεί τις ελπίδες της για κατάληξη της τρίτης θέσης. Δεν θα μπορεί βέβαια να πιάσει τον Καναδά στη βαθμολογία του Ομίλου, ενώ θα χάνει και την ισοβαθμία με την Ισπανία, αν οι Ισπανία βέβαια ηττηθεί από τους Καναδούς στον τρίτο αγώνα.

Αν η Ελλάδα κερδίσει με μέχρι 2 πόντους την Αυστραλία και η Ισπανία ηττηθεί από τον Καναδά, θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία Αυστραλίας, Ισπανίας και Ελλάδας με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να μένει 4η.

Με νίκη της Ελλάδας με 3 έως 9 πόντους επί της Αυστραλίας και ήττα της Ισπανίας από τον Καναδά, η Ελλάδα κατακτά την 3η θέση σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία και περιμένει να δει αν είναι μια από τις δύο καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Με νίκη της Ελλάδας με περισσότερους από 10 πόντους κόντρα στην Αυστραλία και νίκη του Καναδά επί της Ισπανίας, η Ελλάδα θα βρεθεί… δεύτερη στην τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία.

Η βαθμολογία στον όμιλο όπως είναι αυτή τη στιγμή:

  1. Ισπανία 1-1 (-5)
  2. Καναδάς 1-0 (+7)
  3. Αυστραλία 1-0 (+14)
  4. Ελλάδα 0-2 (-14)