Η αποστολή ήταν ούτως ή άλλως δύσκολη για τους αθλητές της ομάδας 4Χ100μ. ελεύθερου των ανδρών, που κατέλαβε την 8η θέση στη δεύτερη προκριματική σειρά και τη 16η θέση στο σύνολο για το συγκεκριμένο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μένοντας εκτός συνέχειας.

Η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Ανδρέα Βαζαίο, Παναγιώτη Μπολάνο, Στέργιο Μπίλα και Οδυσσέα Μελαδίνη τερμάτισε σε 3:17.47, επίδοση που δεν είχε καμία πιθανότητα να δώσει κάτι καλύτερο, αφού απαιτούνταν ένας χρόνος τουλάχιστον κάτω από τα 3:14.00.

Ο Ανδρέας Βαζαίος μιλώντας μετά την κούρσα τόνισε ότι «πάντα η 4×100 μ. είναι δύσκολη. Μείναμε πίσω από την αρχή και ήταν δύσκολο να καλύψουμε το έδαφος. Ήταν χρόνος που έπρεπε να κάνουμε πανελλήνιο ρεκόρ για να προκριθούμε. Μπήκαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και να μπούμε στους αγώνες δυναμικά».

Ο Στέργιος Μπίλας δήλωσε: «Είναι τελείως διαφορετικό να αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες κάθε τέσσερα χρόνια. Τρομερή πισίνα, γεμάτο στάδιο, κάτι μοναδικό. Σίγουρα με βάσει τον αγωνιστικό ρυθμό χρειαζόμουν αυτή την κούρσα, τώρα το μυαλό είναι στα πενήντα». 

Ο Οδυσσέας Μελαδίνης αρκέστηκε να πει: «Φοβερή ατμόσφαιρα πικρή γεύση από την κούρσα μπορούσαμε λίγο γρηγορότερα».

Τέλος ο Παναγιώτης Μπολάνος υπογράμμισε: «Είμαι πού χαρούμενος που συμμετείχα στο Ολυμπιακούς, με αυτά τα παιδιά. Οπως είπε και ο Αντρέας έπρεπε να κάνουμε πανελλήνιο ρεκόρ, κάτι πολύ δύσκολο ειδικά το πρωί. Θα μπούμε στο κλίμα και τις επόμενες ημέρες θα είμαστε καλύτερα».