Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 2008 και η αποστολή της δεν θα είναι εύκολη αφού έχει κληρωθεί σε όμιλο με Ισπανία, Καναδά και Αυστραλία, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ δυνατή.

Η αλήθεια είναι ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε ήδη τον στόχο του, ο οποίος ήταν να επιστρέψει στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση έπειτα από απουσία 16 ετών. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο Βασίλης Σπανούλης και οι παίκτες του θα πάνε για… τουρισμό στο Παρίσι. Ο στόχος τους είναι να φτάσουν ψηλά στο τουρνουά μπάσκετ, όσο δύσκολο κι αν θεωρείται αυτό.

Δύσκολος, άλλωστε, θα είναι και ο όμιλος, αφού αντίπαλοι θα είναι η Ισπανία, ο Καναδάς και η Αυστραλία. Ομάδες πολύ δυνατές, με τα ρόστερ τους να είναι γνωστά και την Εθνική μας ομάδα να γνωρίζει ποιους θα βρει απέναντί της.

Ας δούμε ποια είναι τα ρόστερ των τριών αντιπάλων, με την Ισπανία να έχει δύο παίκτες του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα τους Λορέντζο Μπράουν και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, τον Καναδά να έχει για αστέρια τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και τον Τζαμάλ Μάρι των Ντένβερ Νάγκετς ενώ η Αυστραλία έχει για ηγέτη τον έμπειρο Πάτι Μιλς που παίζει στους Μαϊάμι Χιτ και έχει περισσότερα από 800 παιχνίδια στο ΝΒΑ.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Λορέντζο Μπράουν
Χάιμε Πραντίγια
Ρούντι Φερνάντεζ
Τσάβι Λόπεζ-Αροστέγκι
Σάντι Αλντάμα
Ντάριο Μπριθουέλα
Αλμπέρτο Ντίαζ
Χουάντσο Ερνανγκόμεθ
Μπίλι Ερνανγκόμεθ
Ουσμάν Γκαρούμπα
Σέρχιο Γιουλ
Άλεξ Αμπρίνες

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Τζος Γκίντι
Ντάισον Ντάνιελς
Τζος Γκριν
Πάτι Μιλς
Ντάντε Έξουμ
Τζοκ Λάνταλ
Ντούπ Ριθ
Τζο Ινγκλς
Τζακ ΜακΒέιθ
Γουίλ Μανγκάι
Μάθιου Ντελαβεντόβα
Νικ Κέι

ΚΑΝΑΔΑΣ

Νικέιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ
Αρ Τζέι Μπάρετ
Κεμ Μπιρτς
Ντίλον Μπρουκς
Λου Ντορτ
Μέλβιν Έτζιμ
Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ
Εμφιόντου Καμπενγκέλε
Τρέι Λάιλς
Τζαμάλ Μάρι
Άντριου Νέμπχαρντ
Κέλι Ολίνικ
Ντουάιτ Πάουελ
Φιλ Σκραμπ
Τόμας Σκραμπ