Η Εθνική Ελλάδας άρχισε τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά «Ακρόπολις» με εύκολη νίκη επί του Μαυροβουνίου και την Πέμπτη (27/6) θα αντιμετωπίσει τις Μπαχάμες, σε ένα παιχνίδι στο οποίο θα αγωνιστεί και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος θα είναι πανέτοιμος για το Προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει από 2 ως 7 Ιουλίου στο ΣΕΦ.

Μία μέρα μετά τη νίκη επί του Μαυροβουνίου το πρόγραμμα έλεγε προπόνηση για την Εθνική ομάδα, με τον Βασίλη Σπανούλη να βλέπει με ικανοποίηση τον Greek Freak να παίρνει κανονικά μέρος και να είναι πλέον διαθέσιμος.

Κόντρα στις Μπαχάμες, επομένως, ο Αντετοκούνμπο θα επιστρέψει στη δράση έπειτα από απουσία 2,5 μηνών λόγω τραυματισμού και σιγά-σιγά θα ανεβάσει ρυθμό ώστε να είναι πανέτοιμος για το Προολυμπιακό τουρνουά, όπου η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ θα διεκδικήσει την πρόκρισή στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 2008.

Κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, αναφερόμενος στο Προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στο ΣΕΦ.

«Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας υποδέχεται μετά από πολλά χρόνια μια σπουδαία διοργάνωση Εθνικών ομάδων μπάσκετ και η Ελλάδα φιλοδοξεί να πανηγυρίσει μέσα από το Προολυμπιακό τουρνουά μια σημαντική διάκριση, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες για πρώτη φορά μετά από το 2008.

Η Εθνική ομάδα έχει ήδη κάνει την πρώτη της «γνωριμία» με το Στάδιο, είχε αρχίσει να νιώθει οικεία και πλέον θα το χαρεί με τις σημαντικές βελτιωτικές ενέργειες που έχουν γίνει, για να είναι αντάξιο ενός τόσο μεγάλου τουρνουά.

Η συνεργασία με τους ανθρώπους του Σταδίου ήταν αρμονική και συντονισμένη, το αποτέλεσμα είναι αυτό που εξ αρχής είχε τεθεί ως στόχος και όλοι μαζί ευελπιστούμε το τουρνουά αστέρων που θα φιλοξενηθεί εδώ τις πρώτες μέρες του Ιουλίου να το απολαύσουν οι φίλαθλοι και να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στην Εθνική Ελλάδας», ήταν τα λόγια του.