Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού πλησιάζουν και η Αρίνα Σαμπαλένκα, η Νο3 τενίστρια στον κόσμο, αποφάσισε να μη συμμετέχει, εξηγώντας πως ο λόγος είναι η συνεχής αλλαγή επιφάνειας που δεν κάνει καλό στο σώμα της.

Η ΔΟΕ έχει αποφασίσει ότι οι αθλητες από Ρωσία και Λευκορωσία που θα πάρουν μέρος στους Αγώνες, δεν θα εκπροσωπούν τις χώρες τους αλλά θα λογίζονται σαν «ουδέτεροι», πράγμα που σημαίνει ότι αν πάρουν χρυσό μετάλλιο δεν θα ακουστεί και ο εθνικός τους ύμνος.

Η απόφαση, επομένως, της Σαμπαλένκα, μιας εκ των 3-4 καλύτερων του κόσμου στο τένις, να μην αγωνιστεί στο Παρίσι προκάλεσε περίεργκες σκέψεις επειδή είναι από τη Λευκορωσία. Ο λόγος της απουσίας της, όμως, δεν είναι αυτός αλλά η συνεχής αλλαγή επιφάνειας, από το χορτάρι στο χώμα και το αντίστροφο, όπως είπε.

Η Σαμπαλένκα, η οποία έχει κατακτήσει δύο Grand Slam, τόνισε ότι η αλλαγή επιφάνειας είναι υπερβολική και δεν κάνει καλό στο σώμα της, οπότε υπολογίζοντας και το βαρύ πρόγραμμά της αποφάσισε τελικά να μην πάρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου θα ήταν και ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.