Οι ΗΠΑ θα πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με στόχο να… ισοπεδώσουν όποιον βρεθεί μπροστά τους ώστε να εξιλεωθούν για την παταγώδη αποτυχία τους στο περσινό Μουντομπάσκετ αλλά τα προβλήματα δεν λείπουν καθώς ο Κουάι Λέοναρντ, όπως όλα δείχνουν, θα μείνει εκτός ομάδας.

Από την ανακοίνωση των ονομάτων των παικτών που κάλεσε ο Στιβ Κερ έγινε σαφές σε όλους ότι οι Αμερικανοί θα πάνε… αγριεμένοι στο Παρίσι. Θα πάνε και λαβωμένοι, όμως, υπό την έννοια πως όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσουν στην πρώτη αλλαγή παίκτη.

Ο τραυματισμός του Λέοναρντ στο γόνατο είναι πιο σοβαρός από ό,τι αναμενόταν αρχικά και οι πιθανότητες να ταξιδέψει στο Παρίσι λιγοστεύουν συνεχώς, με τον Κερ να έχει βρει τον αντικαταστάτη του. Ο λόγος για τον Ντέρικ Γουάιτ των Μπόστον Σέλτικς, ο οποίος έχει ενημερωθεί και περιμένει να δει αν όντως θα χρειαστεί να γίνει η αλλαγή.

Η προετοιμασία της ομάδας των ΗΠΑ θα αρχίσει στις 6 Ιουλίου και θα γίνουν φιλικοί αγώνες με Καναδά, Αυστραλία, Σερβία, Νότιο Σουδάν και Γερμανία, με τους Αμερικανούς να στοχεύουν όχι απλά στο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και σε επιβλητικές νίκες.

Όπως και να έχει, οι 11 σίγουροι παίκτες για Παρίσι, εν αναμονή της τελικής απόφασης για τον Λέοναρντ, είναι οι Στεφ Κάρι, Ντέβιν Μπούκερ, Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, Άντονι Έντουαρντς, Τζρου Χόλιντεϊ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κέβιν Ντουράντ, Τζέισον Τέιτουμ, Τζοέλ Εμπίντ, Άντονι Ντέιβις, Μπαμ Αντεμπάγιο.