Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα είναι στην Εθνική Ελλάδας για το Προολυμπιακό τουρνουά και τελικά το επιβεβαίωσε τώρα μιλώντας στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος θα τον αντικαταστήσει με τον Λευτέρη Μαντζούκα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα περιμένει τα παιχνίδια που θα κρίνουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και ο Παπαπέτρου δεν θα πάρει μέρος σε αυτή την προσπάθεια.

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού μίλησε με τον Σπανούλη και του εξήγησε πώς έχει η κατάσταση μετά την επέμβαση που είχε κάνει στο γόνατο και η οποία τον είχε αφήσει εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα, οπότε αποφάσισε να θέσει εαυτόν εκτός Εθνικής ομάδας.

Όσο για τον αντικαταστάτη του, θα είναι ένας συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό και συγκεκριμένα ο Λευτέρης Μαντζούκας.

Αναλυτικά οι παίκτες που έχουν κληθεί στην Εθνική ομάδα είναι οι Τόμας Ουόκαπ, Νικ Καλάθης, Μιχάλης Λούντζης, Δημήτρης Μωραΐτης, Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Νεοκλής Αβδάλας, Κώστας Παπανικολάου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Λευτέρης Μαντζούκας, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Γιάννης Κουζέλογλου, Νίκος Χουγκάζ, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Γιώργος Τανούλης.